Syntrus Achmea RE&F transformeert markant kantoor in Amsterdam tot 365 gasloze appartementen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat door TBI-onderneming Koopmans 365 energiezuinige appartementen realiseren in het voormalige, markante IBM Dynatos-gebouw aan de David Ricardostraat in Amsterdam. De grootschalige transformatie wordt uitgevoerd in opdracht van BPL Pensioen en het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Syntrus Achmea RE&F en Koopmans hebben vandaag op Provada de realisatie-overeenkomst ondertekend.

In het vernieuwde complex met deels zes en deels dertien verdiepingen komt een grote diversiteit aan woningen: van kleinschalige studio´s tot ruime vierkamer-appartementen en enkele penthouses. De woningen hebben een oppervlak van 40 m2 tot 118 m2 (gemiddeld 74 m2). Inclusief parkeerplaats liggen de huren gemiddeld rond de 1000 euro per maand. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021. De verhuur start medio 2020.

Het IBM Dynatos-gebouw dateert uit 2003 en werd door de Amerikaanse architect William McDonough ontworpen als een circulair kantoor. Koopmans zal het pand op duurzame wijze transformeren. Van de bestaande materialen wordt het maximale hergebruikt, zoals de centrale entree met marmeren vloer, liften, trappenhuizen en kozijnen. De appartementen worden aangesloten op stadswarmte, waardoor geen gasaansluiting meer nodig is.

De transformatie van het 27.000 m2 grote pand is het startschot voor een brede herontwikkeling van het Schinkelkwartier in Amsterdam-West. Het gemeentebestuur wil de kantoorlocatie graag omvormen tot een gemengde woon- en werkomgeving met uitstekende woonvoorzieningen. Deze herontwikkeling is nodig om tegemoet te komen aan de enorme vraag naar betaalbare woningen in de regio Amsterdam

"Het gebied heeft een grote opwaartse potentie", zegt werkgeversvoorzitter René le Clercq van BPL Pensioen. "In combinatie met het ambitieuze duurzaamheidsplan rondom de transformatie en de grote variatie in de appartementen is dit voor de deelnemers van BPL Pensioen een uitstekende belegging, die naar verwachting een duurzaam rendement gaat opleveren."

Ricardo is ontwikkeld door Ricardo Residences, een project BV van Egeria Real Estate Development en Flow Real Estate. De transactie is begeleid door het Residential Capital Markets team van CBRE.

Stuur artikel door