Syntrus Achmea koopt 487 appartementen in Utrecht voor starters en studenten

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, 487 appartementen realiseren aan de Gerbrandystraat in Utrecht: 287 woningen voor starters en 200 zelfstandige studentenkamers. De toekomstige bewoners kunnen gebruikmaken van elektrische deelauto’s. De oplevering staat eind 2021 gepland. Op de locatie staat nu nog een voormalig belastingkantoor. De sloop van dit kantoor, het ontwerp en de realisatie van de nieuwbouw wordt uitgevoerd door Gerbrandystraat 20 b.v. Dit is een samenwerking van TBI-onderneming Koopmans Bouw b.v. en Wessels Rijssen b.v.. Deze maand wordt begonnen met de inpandige sloop.

Het nieuwe wooncomplex bestaat uit drie blokken met respectievelijk vijf, zeven en negentien verdiepingen plus een commerciële ruimte van 159 vierkante meter op de begane grond. De woningen variëren in grootte tussen de 50 en 70 vierkante meter en worden aangesloten op stadsverwarming. Op het achterterrein komen 185 parkeerplaatsen met daarboven een terras. De huren worden bekend bij de start van de verhuur, een half jaar voor de oplevering. De Gerbrandystraat is de derde locatie in Utrecht waar Syntrus Achmea elektrische deelauto’s beschikbaar stelt voor huurders. Eerder gebeurde dat al aan de Oudenoord en de Lange Nieuwstraat. Er komen veertien deelautoparkeerplaatsen, waarop in eerste instantie vier elektrische auto’s worden geparkeerd. Afhankelijk van de vraag kan dit aantal worden uitgebreid. De auto’s worden opgeladen met zonne-energie die wordt opgewekt met panelen op het dak van het complex.

“We zijn erg trots op deze mooie acquisitie voor een van onze klanten”, zegt Edvard van Luijn, director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea. “Op een goede locatie voegen we woningen toe die voorzien in de grote vraag naar betaalbare huisvesting in Utrecht. Met de elektrische deelauto’s dragen we bovendien bij aan een betere leefbaarheid en bereikbaarheid. Een win-win situatie voor huurders, gemeente, milieu én onze opdrachtgever.”

Stuur artikel door