Symbolische sleuteloverdracht 66 vrije sector huurwoningen Castor Veenendaal

De 66 nieuwbouwwoningen aan de Castor in Veenendaal zijn volledig opgeleverd. Op woensdag 13 december 2017 ontving Richard Klomp van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, verhuurder van deze vrije sector huurwoningen, uit handen van wethouder Arianne Hollander een grote symbolische sleutel. Dat gebeurde in het bijzijn van betrokkenen van de gemeente Veenendaal en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep.

Korte bouwtijd

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep heeft aan de Castor in Veenendaal 66 woningen gerealiseerd volgens haar eigen woonconcept en conform de eisen van Syntrus Achmea RE&F. Kenmerkend voor deze conceptwoningen zijn de diverse varianten in indelingen en gevelvariaties en de korte bouwtijd. In november vorig jaar is de sloop van het voormalige kantoor en bedrijfsgebouwen van de Koninklijke Ginkel Groep gestart en de grond bouwrijp gemaakt, waarna in januari de bouw daadwerkelijk kon starten.

Vrije sector huurwoningen

Het project omvat 66 vrije sector huurwoningen met een woonoppervlakte van circa 117 m2. Alle woningen zijn voorzien van een moderne keuken en badkamer. Voor de bewoners van 56 woningen is in het openbaar gebied minimaal één parkeerplaats beschikbaar. De overige 10 woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein met een carport. De energiezuinige woningen hebben zonnepanelen op het dak, waardoor de woonlasten voor de huurders zo laag mogelijk zijn. Wethouder Hollander is verheugd met de nieuwe woningen aan de Castor: “Met deze vrije sector huurwoningen hebben we een belangrijk onderdeel van de woonvisie gerealiseerd. Aan de Veenendaalse huurmarkt zijn 66 kwalitatief hoogwaardige woningen toegevoegd, waarbij veel aandacht is besteed aan duurzaamheid door onder meer duurzame energieopwekking”. De verhuur van de woningen gaat via Syntrus Achmea RE&F. Deze vermogensbeheerder neemt de woningen in portefeuille namens Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME). Er zijn nog 26 woningen beschikbaar voor de verhuur. Voor informatie over de verhuur en om in te schrijven kunnen belangstellenden zich inschrijven op de website www.hurenincastor.nl

Stuur artikel door