Succesvolle overdracht van 24 appartementen in historisch Geertruiden Ziekenhuis

Succesvolle overdracht van 24 appartementen in historisch Geertruiden Ziekenhuis

Deventer, 14 december 2023 - Gisteren, op woensdag 13 december, markeerde een belangrijke mijlpaal in de transformatie van het voormalige Geertruiden Ziekenhuis in Deventer. Fase 1 van het project, bestaande uit 24 appartementen, is officieel overgedragen aan Oostdorp Investments B.V. 

De sleutels zijn gelijktijdig overhandigd aan de enthousiaste huurders tijdens een ceremoniële handeling in het monumentale pand.

Symbolische sleuteloverdracht 

De officiële handeling werd geleid door de wethouder Lars Wijnhoud, die onder het genot van een glas champagne, symbolisch de eerste sleutel overhandigde aan de huurders. "Verhuizen naar Deventer is niet alleen leuk en spannend, maar ook een keuze waar je geen spijt van zult krijgen. Als wethouder van deze prachtige stad, ben ik zelf een paar jaar geleden terug verhuisd, en elke dag geniet ik van de heerlijke sfeer, de prachtige omgeving en vooral van de vriendelijke inwoners, zoals jullie. Deventer blijft groeien, en samen met diverse partners bouwen we vele nieuwe woningen om deze fijne plek nog toegankelijker te maken. Welkom in onze bruisende stad, waar wonen en leven hand in hand gaan!", aldus Lars. De sfeer was warm en feestelijk, waarbij de historische waarde van het Geertruiden Ziekenhuis werd geëerd.

 

Een stukje geschiedenis in de huidige tijd

Het Geertruiden Ziekenhuis, oorspronkelijk gebouwd in de periode 1938 tot 1940, heeft door de jaren heen een rijke historie opgebouwd. Bij de transformatie van het monumentale pand blijven de kenmerkende elementen behouden, waaronder de glas-in-loodramen en de poort waar vroeger ambulances onderdoor reden naar het binnenterrein. De unieke sfeer en karakteristieke uitstraling maken wonen in dit monument zo bijzonder, zoals benadrukt door Kristian Makkinga van Koopmans Bouwgroep.

Toekomstige ontwikkelingen

De succesvolle overdracht van de appartementen uit fase 1 is een prachtige mijlpaal van de herontwikkeling van het Geertruiden Ziekenhuis, waarin het verleden en de toekomst samenkomen. We kijken uit naar verdere stappen in dit boeiende project en de positieve impact ervan op de gemeenschap van Deventer.

Over Koopmans Bouwgroep

Koopmans Bouwgroep is een vooruitstrevende Nederlandse bouwonderneming die excelleert in ontwikkeling, bouw, renovatie en planmatig onderhoud van woningen en utiliteitsgebouwen. Wij realiseren veilige, duurzame en mooie gebouwen, waar mensen met plezier wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Daarvoor zoeken we altijd creatieve en innovatieve oplossingen, die we combineren met gedegen vakmanschap. Dat doen we al sinds 1942, toen Koopmans begon als klein familiebedrijf. Inmiddels zijn we onderdeel van TBI Holdings en zijn we gegroeid naar een ontwikkelende bouwer met vestigingen in Enschede, Deventer en Almere.

Stuur artikel door