Start verkoop unieke houten woningen Hof van Tuunte Winterswijk

Vrijdag 2 april jl. startte de verkoop van het project Hof van Tuunte op het Siloterrein in Winterswijk. Dit project bestaat uit 9 houten woningen die zijn onderverdeeld in 5 patio- en 4 tuinwoningen. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede realiseert deze houten circulaire woningen volgens een duurzame bouwmethode.

Circulaire houten modules

De woningen worden gerealiseerd volgens het concept HOUTbaarHUIS. Het zijn modules die bestaan uit houten LVL-delen, afkomstig van streng beheerde en gecertificeerde Finse bossen. De 3Dmodules worden onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie gemonteerd. Dat gebeurt snel, gemiddeld plaatst Koopmans 1 woning per dag bestaande uit 6 tot 8 modules.

Energie- en stikstofpositief

Alle woningen zijn zeer energiezuinig (warmtepomp en LV-panelen). Door het gebruik van duurzame en ademende materialen is er een gezond binnenklimaat. Directievoorzitter Hans Smit vertelt dat de levensduur van deze woningen gelijk is aan die van de traditionele woningen van beton of kalkzandsteen. ‘Het voordeel van houten woningen is dat deze 100% remontabel zijn, ruim 80% van het materiaal kan hergebruikt worden en ze zijn energie- en stikstofpositief.’

Twee typen woningen

Duurzaamheid kenmerkt de bouwmethodiek en de afwerking van de woningen. Desondanks is de architectuur eigentijds en krijgen de woningen een luxe uitstraling. De twee typen woningen behouden elk hun eigen identiteit. De 5 geschakelde patiowoningen zijn toekomstbestendig met onder meer een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De 4 tuinwoningen zijn ideale gezinswoningen met drie slaapkamers op de verdieping.

Belangstellenden

Met de realisatie van Hof van Tuunte nadert de gebiedsontwikkeling van het Siloterrein zijn voltooiing. Belangstellenden voor de duurzame houten woningen kunnen terecht bij makelaarskantoor Nieuw Wonen Achterhoek: www.nieuwwonenachterhoek.nl

Stuur artikel door