Start bouw viering 186 woningen Parkweelde III in Amersfoort

Gisteren, op 14 februari 2024, vierden Koopmans Bouw, de Alliantie en alle projectbetrokkenen met groot enthousiasme de start van de bouw van de 63 eengezinswoningen en 123 appartementen in  het project Parkweelde III in Amersfoort. 

Het project:

Parkweelde is een integraal onderdeel van het grotere initiatief 'Amersfoort Vernieuwt', een samenwerking tussen gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel van dit initiatief is om het leven in de wijken op diverse gebieden te verbeteren, waaronder wonen, samenleven en voorzieningen in de wijk. De ontwikkelingen van Parkweelde begonnen in het begin van 2000. Parkweelde I werd als eerste ontwikkeld in het gebied tussen de Adventkerk, Neptunusplein en de Hudsonstraat. Daarna volgde Parkweelde II aan de Van Randwijcklaan. De eerste fase van Parkweelde III, het sluitstuk van dit uitgebreide gebiedsontwikkelingsproject, is in 2022 van start gegaan. 

Joan van der Burgt en Jan van Barneveld, directie van de Alliantie regio Amersfoort en de Alliantie Ontwikkeling zijn ontzettend trots. “In een hoog tempo bouwen we dit project van 400 woningen. Niet alleen dit aantal is belangrijk, maar ook de diversiteit aan woningen. Door een mix van sociale- en middensegment huurappartementen en kleine eengezinswoningen is Parkweelde geschikt voor een grote groep woningzoekenden. Dit bevordert ook de doorstroming.

We zijn trots dat we net voor de kerst aan 111 huishoudens de sleutel van hun nieuwe thuis hebben overhandigd. De verwachting is dat de totale ontwikkeling van Parkweelde III, bestaande uit 400 woningen, in 2025 voltooid zal zijn.”

De Alliantie werkt nauw samen met gemeente Amersfoort om de toekomstplannen voor de hele wijk Kruiskamp te ontwikkelen.

In totaal zal Parkweelde bestaan uit 400 woningen, waaronder 320 sociale huurwoningen, 80 woningen in het middensegment. Met een mix van sociale- en middensegment huurappartementen en kleine eengezinswoningen is Parkweelde geschikt voor een breed scala aan woningzoekenden.

Kristian Makkinga, directeur ontwikkeling van Koopmans: “Het team van Koopmans Bouw is verheugd om bij te dragen aan de realisatie van dit bijzondere project en kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van Parkweelde tot een levendige en diverse woonwijk in Amersfoort”. De eerste 214 woningen van deze ontwikkeling in de eerste fase worden in  het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd. Uit deze fase zijn voor de kerst 2023 111 woningen opgeleverd.

Astrid Janssen, wethouder Wonen: “Vanwege de woningnood zijn nieuwe woningen onze stad hard nodig. Daar zetten we ons samen met de partners voor in, zoals voor Parkweelde. De start van de bouw is een mijlpaal voor alle mensen die aan dit bouwproject werken. Maar vooral voor iedereen die hier straks komt te wonen. Voor hen bouwen we aan een woonplek én aan een woonwijk waar inwoners hopelijk de komende generaties fijn kunnen wonen.”

Stuur artikel door