Start bouw tweede cluster woningen Broeckgouw Volendam

In fase 9&10 in de Broeckgouw in Volendam is TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep van start gegaan met de bouw van het tweede cluster van 45 eengezinswoningen. Dit werd afgelopen woensdagmiddag 22 mei op feestelijke wijze gevierd met de toekomstige bewoners. 

Alle woningen in fase 9&10 worden voorzien van individuele bodemwarmtepompsystemen. De bouw begon daarom niet met het heien van de eerste paal, maar met het boren van de eerste bodemlus. Alle aanwezigen werden uitgenodigd gezamenlijk het bouwterrein op te wandelen. Op het bouwterrein was een route uitgezet richting de boorinstallatie. Op verschillende punten waren bordjes uitgezet met interessante ‘weetjes’ over het nieuwe warmtepompsysteem die enthousiast werden toegelicht door een medewerker van het projectbureau.

Eenmaal aangekomen bij de boorinstallatie sprak wethouder Koning de bewoners toe. Hij kon aangeven dat de bouw van het eerste cluster woningen al zeer voorspoedig verliep en dat ook de voorbereidende werkzaamheden voor deze 45 nieuwe woningen zeer vlot gingen. Hij wenste hij alle bewoners veel plezier tijdens het bouwproces en bovendien ook veel geluk in de prachtige nieuwe buurt. Tot slot is in Eussie's Pool-Bar een toost uitgebracht en hebben de nieuwe buren alvast kennis met elkaar kunnen maken.

Stuur artikel door