Start bouw moment bij TETEM 4 in Enschede

Op woensdag 12 april werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van TETEM 4. Dit project is het laatste gedeelte van de herontwikkeling van de wijk Roombeek en hiermee wordt de wijk voltooid. Als officiële handeling werden er piketpalen in de grond geslagen.  

De genodigden werden welkom geheten bij Van Doorn en Doorn. Na mooie en waardevolle toespraken van de wethouder Jeroen Diepenmaat, director Acquisition & Development Anjelica Cicilia (Syntrus Achmea) en directievoorzitter Koopmans Bouwgroep Hans Smit was het tijd voor de officiële handeling op de bouwplaats.

Daar werd middels het slaan van de piketpaal het startsein gegeven aan de realisatie van de levensloopbestendige appartementen. Een waardevolle toevoeging voor de stad, voor de toekomstige bewoners, waar woon- een leefgenot voorop staat en het zo lang mogelijk zelfstandig wonen.

De middag werd gezamenlijk afgesloten met het toosten op dit mooie moment en het overhandigen van een passende circulaire textiel slinger van Enschede Textielstad.

Levensloopbestendige woningen
Waar vroeger de textielindustrie van Enschede floreerde, worden nu 117 levensloopbestendige appartementen gebouwd. Voor de bewoners zijn ook een gemeenschappelijke binnentuin, een ontmoetingsruimte en parkeerplaatsen beschikbaar. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft de woningen gekocht namens het Rabobank Pensioenfonds. “Er is een grote behoefte aan levensloopbestendige woningen gezien de toenemende vergrijzing”, aldus Chris Doornekamp, investment manager van het pensioenfonds.. “Het duurzame karakter van dit complex vinden wij van groot belang. Daarnaast brengt dit project ook een sociale ontmoetingsfunctie met zich mee.”

Ontwikkeling
De woningen zijn ontwikkeld en worden gebouwd door Koopmans Bouwgroep. De naam van het project is te danken aan de voormalige Twentse Textiel Maatschappij (TETEM). Hans Smit, directievoorzitter van Koopmans, verheugt zich op de start van dit bouwproject. “Wij zijn trots om als Enschedees bouwbedrijf een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van deze wijk. Met ons vakmanschap realiseren wij mooie appartementen voor de toekomstige bewoners op een unieke plek.”

Stuur artikel door