Start bouw moment bij Geertruiden NXT in Deventer

Op woensdag 26 april werd het officiële startschot gegeven voor de transformatie van het voormalige Geertruiden Ziekenhuis in Deventer. Een deel van het voormalige ziekenhuis is tegenwoordig een monumentaal pand waar nu 82 woningen en 830m2 commerciële ruimte in worden gerealiseerd. Als officiële handeling werd er een historische lamp van de gevel verwijderd. Deze wordt gerestaureerd en vervolgens teruggehangen.

De genodigden werden welkom geheten in het voormalige ziekenhuispand. Na een mooie toespraak van Melanie Stemerdink, hoofd renovatie en transformatie Koopmans Bouw was het tijd voor de officiële handeling op de bouwplaats. Daar werd door de Marco Raben, directeur Oostdorp Investments en Kristian Makkinga, directeur Koopmans Projecten, de monumentale lamp verwijderd en hiermee werd het startsein gegeven aan de transformatie. De middag werd gezamenlijk afgesloten met het toosten op dit mooie moment.

Gemeentelijk monument
Het voormalige Geertruiden Ziekenhuis in Deventer heeft een rijke historie. Al in 1472 vestigde het Sint Geertruiden Gasthuis zich in Deventer. Rond 1800 werd het steeds vaker een ziekenhuis genoemd. In 1940 verhuisden ze naar het nieuwe pand aan de Fesevurstraat. In de oorlogsjaren werden veel mensen opgenomen die op de vlucht waren. Het voormalige ziekenhuis is tegenwoordig een monumentaal pand en ademt nog altijd de sfeer van toen. “Tijdens de transformatie van het pand blijven onder andere de glas in lood ramen en de poort waar vroeger de ambulances onderdoor reden naar het binnenterrein intact. De karakteristieke uitstraling en sfeer maakt het wonen hier zo bijzonder”, aldus Melanie Stemerdink van Koopmans Bouwgroep. 

Grondgebonden woningen, appartementen en commerciële ruimte
De woningen zijn ontwikkeld en worden in fases getransformeerd door Koopmans Bouw. De eerste fase bestaat uit 24 appartementen, 14 grondgebonden woningen en 830 m2 commerciële ruimte. De 24 appartementen zijn gekocht door Oostdorp Investments B.V. “Direct na de zomer worden de verhuuractiviteiten opgestart. De appartementen worden aan het einde van dit jaar, in november en december, opgeleverd”, aldus Marco Raben van Oostdorp Investments B.V. De 14 grondgebonden koopwoningen worden inmiddels te koop aangeboden en binnenkort start de verkoop van 27 appartementen.

 

Stuur artikel door