Waardevol Ontwikkelen en Bouwen

Op woensdag 8 november werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Trappenberg in Huizen. Het terrein en de gebouwen gaan een nieuwe toekomst tegemoet. Koopmans Bouwgroep is hiermee gestart in opdracht van het Amvest Living & Care Fund.

De genodigden werden welkom geheten op de prachtige locatie van De Trappenberg, gelegen nabij de Blaricummer- en Tafelbergheide. Na mooie toespraken van Wim Wensing namens Amvest, Feike Siewertsz van Reesema namens de Trappenberg CV en directievoorzitter Bertil Poelman van Koopmans Bouwgroep was het tijd voor de officiële handeling op de bouwplaats.

Daar werd met een druk op de rode knop confetti de lucht in geschoten. Vervolgens werd met behulp van de graafmachine het startsein gegeven voor de realisatie van een duurzaam woon-zorggebied in een parkachtige sfeer. Een mooie plek waar zorg en wonen centraal staat. Op deze plek kunnen 65-plussers straks fijn en comfortabel leven, met directe toegang tot zorgvoorzieningen. De middag werd gezamenlijk afgesloten met een toast op dit mooie moment.

Natuurlijke leefomgeving
De bossen rondom De Trappenberg bieden een rustieke, landelijke en natuurlijke leefomgeving met veel ruimte voor ontspanning en beweging. Het voormalige terrein van het revalidatiecentrum en de Mytylschool wordt omgevormd tot een duurzaam woon- en zorggebied met totaal tien gebouwen en een hoofdgebouw. Het karakteristieke en historische hoofdgebouw blijft behouden en wordt volledig gerenoveerd. De bijgebouwen zijn afgebroken, zodat de verbinding tussen het hoofdgebouw en de natuur weer in ere wordt hersteld.

Zorgconcept
Uniek is dat De Trappenberg zorg biedt aan verschillende doelgroepen. Voor senioren die voorsorteren op of al een lichte tot middelzware zorgvraag hebben, zijn er zelfstandige en betaalbare woningen in de zorgappartementen. Maar wie niet zelfstandig meer kan wonen, kan terecht in Het Gastenhuis. Het zorgconcept van De Trappenberg is gebaseerd op vier pijlers: verzorgd wonen, het gezondheidscentrum, Shortstay zorgpension en Het Gastenhuis. 

De Trappenberg wordt een plek die uitnodigt tot ontmoeting, zodat bewoners makkelijk sociale contacten kunnen onderhouden. De bijzondere plekken binnen het terrein worden verbonden met gebieden en wandelroutes buiten het terrein. Op deze manier wordt De Trappenberg onderdeel van het landschappelijk en recreatief netwerk in de omgeving.

 

Stuur artikel door