Start bouw 21 gasloze en energieneutrale appartementen Siloterrein Winterswijk

Met het slaan van een heipaal, gaf wethouder Tineke Zomer van de gemeente Winterswijk het startsein voor de bouw van 21 appartementen op het Siloterrein. Dat gebeurde op woensdag 1 mei 2019 onder toeziend oog van de toekomstige bewoners. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede realiseert dit eerste gasloze en energieneutrale appartementengebouw in Winterswijk.

Ruim honderd zonnepanelen

Op het dak van het appartementengebouw komen meer dan honderd zonnepanelen. De appartementen zijn volledig gasloos. Ze worden uitgevoerd met een warmtepomp die warmte en kou uit de bodem gebruikt voor de verwarming en koeling van het appartement. Zo wordt voor deze appartementen een EPC van 0 bereikt, waarmee ze energieneutraal zijn. Het energieverbruik van dit gebouw is veel lager dan de huidige eisen en energetisch op de toekomst voorbereid.

Industrieel verleden

Koopmans Bouwgroep ontwikkelt en bouwt dit appartementencomplex op het Siloterrein in Winterswijk. Dit is een locatie met een industrieel verleden. Op deze plek, strategisch gelegen langs de spoorlijn Zutphen – Winterswijk, stonden vroeger fabriekspanden. De naam is ontleend aan de enorme silo die hier destijds stond, een echt herkenningspunt in de omgeving. De nieuwbouw bestaat uit negentien appartementen in verschillende types en twee maisonnettes van twee verdiepingen. Het zijn compacte appartementen die hoogwaardig worden afgewerkt en compleet met keuken en badkamer worden opgeleverd. Bij de start verkoop was de belangstelling voor dit project groot. Ruim 250 gegadigden schreven zich in en inmiddels zijn alle appartementen en maisonnettes verkocht. Naar verwachting wordt het appartementengebouw in het eerste kwartaal van 2020 opgeleverd.

Stuur artikel door