Plaatsing dakelement markeert hoogste punt Homerus Almere

Gemeente Almere, woningcorporatie Ymere, Daelmans Vastgoed, AM en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep vierden op woensdag 3 mei het bereiken van het hoogste punt van 66 woningen project Y AM HOME in Homeruskwartier in Almere. Als officiële handeling in deze viering plaatste wethouder Tjeerd Herrema, onder begeleiding van Koopmans, het eerste dakelement. Met in de top van het element de Koopmans-vlag, werd het hoogste punt officieel gemarkeerd. Confetti-bommen op het moment van plaatsing maakten de feestelijkheden compleet.

Wethouder Tjeerd Herrema plaatst, onder begeleiding van Hans Smit, directievoorzitter Koopmans, het eerste dakelement

SUCCESVOLLE SAMENWERKING

‘In samenwerking zit succes’, zo omschrijft wethouder Herrema het project. Een uitspraak die zeker waar bevonden mag worden. De samenwerking tussen alle betrokken partijen stamt al uit 2007, wanneer Koopmans benaderd werd voor een prijsuitvraag voor in totaal 214 woningen. In 2010 worden 77 appartementen en 53 woningen gerealiseerd, in 2012 18 woningen en momenteel zijn de overige 66 woningen in realisatie. Zo wordt in goede samenwerking binnen 10 jaar een nieuwe wijk gerealiseerd in Almere. Een wijk waarbij, dankzij de samenwerking tussen Daelmans Vastgoed en woningcorporatie Ymere, gemengd aanbod aanwezig is en dus een gemengde doelgroep de toekomstige bewoners van de wijk zal worden.

V.l.n.r.: Hans Smit, directievoorzitter Koopmans, wethouder Tjeerd Herrema en Peter Heuvelink, directeur AM

SNELLE REALISATIE

Een andere vruchtbare samenwerking in dit project is de samenwerking tussen Koopmans en TBI-onderneming Voorbij Prefab. Door te werken met conceptwoningen, waarvan de casco’s worden gefabriceerd in de betonfabriek van Voorbij Prefab, kan de realisatie worden versneld. In plaats van de gebruikelijke negen maanden realisatie, zijn nu vier maanden afdoende. Andere voordelen van deze werkwijze zijn het terugbrengen van manuren per woning van 400 naar 150 en het reduceren, dan wel voorkomen, van faalkosten. Op die manier zijn de 66 woningen in oktober van dit jaar al klaar voor zijn toekomstige bewoners.

MEER DAN EEN FEESTELIJK MOMENT

Het vieren van een feestelijk moment als het bereiken van het hoogste punt is niet meer dan normaal, zo vindt directievoorzitter Hans Smit van Koopmans: “Onze mannen staan hier met weer en wind elke dag op de bouwplaats om dit te realiseren. Daar mogen we best even bij stil staan”.

Woensdag 3 mei hebben alle betrokken echter meer dan dat gedaan. Er is van de gelegenheid gebruik gemaakt om aandacht te vragen voor een goed doel. Vanuit AM, woningcorporatie Ymere, Daelmans Vastgoed en Koopmans is een cheque ter waarde van 500 euro overhandigd aan de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Deze stichting streeft naar een situatie waarin alvleesklier niet langer een dodelijke ziekte is, maar een chronische ziekte waarmee (over)leven mee mogelijk is. Een resultaat dat enkel behaald kan worden door veel onderzoek, wat gepaard gaat met veel kosten. Met het aanbieden van de cheque hebben de betrokken partijen op woensdag 3 mei niet alleen een feestelijk moment gevierd, maar hebben zij ook een bijdrage geleverd aan dit mooie doel.

Peter Heuvelink, directeur AM, overhandigt cheque aan Sylvia Wolvort, vertegenwoordiging van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker

Stuur artikel door