Oplevering Olympiade: 552 Appartementen in Amstelveen

Vandaag vieren wij de succesvolle oplevering van het prestigieuze woonproject Olympiade, gelegen aan de Startbaan 16, op het voormalige terrein van Hewlett Packard. Dit grootschalige project omvat 552 hoogwaardige appartementen, verdeeld over 7 prachtige wooncomplexen, waarvan 194 koopappartementen en 358 huurappartementen.

De officiële oplevering werd gemarkeerd door de ondertekening van het proces-verbaal van oplevering door opdrachtgever Provast, belegger Amvest en de bouwcombinatie Vastbouw Koopmans. De gelegenheid werd afgesloten met een toost met champagne en een fotomoment. Stefan Vaanhold, projectmanager namens de bouwcombinatie, overhandigde symbolisch alle sleutels aan alle vertegenwoordigers van Amvest en Provast.

Een duurzaam en comfortabel woonproject

Olympiade is een modern woonproject dat op 20 september 2021 begon met de sloop van het oude HP kantoor. Het project omvat naast de appartementen een semi-verdiepte parkeergarage, een verhoogde binnentuin en een parkeerterrein. Met een bouwtijd van exact 33 maanden is Olympiade nu klaar voor de toekomstige bewoners. 

De wooncomplexen van Olympiade bevinden zich in een semi-openbaar park van meer dan twee voetbalvelden groot, wat volop ruimte biedt voor sport, spel, wandelen en ontspanning. De groene daken op alle gebouwen dragen bij aan een duurzame leefomgeving. De prachtige entrees van de gebouwen liggen ideaal aan de groene binnentuin, wat bijdraagt aan het comfort en de leefbaarheid voor de bewoners.

Gelegen naast de uitgestrekte sportvelden van Amstelveen en op loopafstand van diverse sportfaciliteiten en scholen zoals het Amstelveen College, de Internationale School van Amsterdam en het Herman Wesselink College, biedt Olympiade een ideale woonomgeving voor gezinnen en actieve bewoners. 

Alle gebouwen in Olympiade dragen de namen van steden waar de Olympische Spelen hebben plaatsgevonden, zoals Grenoble, Rome, Londen, Barcelona, Helsinki, Chamonix en Athene, wat een unieke en historische dimensie aan het project toevoegt.

Dit project is gerealiseerd door Provast als opdrachtgever, met Amvest als afnemer. De bouwcombinatie bestaande uit Koopmans Bouwgroep en Vastbouw heeft de bouw succesvol uitgevoerd.

Met de oplevering van Olympiade is een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van hoogwaardige en duurzame woonruimten in Amstelveen. Wij kijken uit naar een toekomst waarin de bewoners van Olympiade genieten van hun nieuwe woningen en de groene omgeving die deze locatie te bieden heeft.

Stuur artikel door