Op weg naar start bouw Lage Bothof

Woningcorporatie De Woonplaats ontwikkelt plan Lage Bothof. Maar liefst 177 nieuwe woningen worden hier gebouwd!

Aanloop tot nieuwbouw

De planvorming voor de nieuwbouw is in vergevorderd stadium. In november vorig jaar informeerde De Woonplaats omwonenden over het plan. Afgelopen maandag is het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. Dit is een belangrijke mijlpaal in aanloop naar start bouw. Dit maakt de weg vrij voor De Woonplaats en om binnenkort te starten met het eerste gedeelte van de nieuwbouw, een appartementencomplex aan de noordzijde van de Lage Bothofstraat. Dit zijn zowel huur- als koopappartementen en enkele koopwoningen. TBI onderneming Koopmans Bouwgroep verwacht voor de zomer van 2018 te starten met de bouw.

Start bouw appartementencomplex

Op de nu lege plek aan de noordzijde van de Lage Bothofstraat verrijst een modern appartementencomplex. Hier komen 82 huurappartementen met minimaal twee slaapkamers. De appartementen krijgen een huurprijs onder de huurtoeslaggrens tussen de € 640,- en € 710,-. Ze worden verhuurd door De Woonplaats. Verder worden er door Koopmans 18 appartementen en 6 grondgebonden woningen voor de verkoop gerealiseerd.

De schikgodinnen uit de eerder gesloopte Gerzhi-hal worden in ere hersteld en krijgen een mooie plek aan het gebouw.

Zuidzijde Lage Bothofstraat

Naast de noordzijde van de Lage Bothofstraat, gaat De Woonplaats ook nieuwbouw ontwikkelen aan de zuidzijde van de Lage Bothofstraat. Hier begint in 2018 de bodemsanering, waarbij de grond bouwrijp wordt gemaakt. De plannen worden nog verder ontwikkeld en vanaf 2019 verwachten we hier te starten met bouwen. Er zullen verschillende types eengezinswoningen gebouwd gaan worden, in totaal 54 woningen. Het is nog niet besloten wie dit gaat bouwen en of dit alleen huur of ook koopwoningen worden. Ook wordt hier een kleinschalig appartementencomplex van 17 woningen door TRB Vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd.

Over het project

Als laatste onderdeel van het wijkactieplan Velve-Lindenhof, ontwikkelt De Woonplaats nieuwbouw in het project Lage Bothof. Het project kent vier verschillende fases. Fase 1 is in 2011 opgeleverd en bestaat uit 41 beneden bovenwoningen en zeven stadswoningen in de koop en huur. Fase 3 (het winkelcentrum) heeft De Woonplaats verkocht aan een ontwikkelaar. Door deze ontwikkelaar wordt het winkelcentrum momenteel gerenoveerd. Fase 2 en fase 4 worden nu ontwikkeld en we verwachten dat dit deel van de wijk in 2020 helemaal gereed is.

Fases in plan

Stuur artikel door