Onthulling naam nieuwe buurt in de wijk Hengelose Es

Donderdagmorgen 21 september 2017 werd het officiële startsein gegeven voor een grootschalige herontwikkeling van een nieuwe buurt in de wijk de Hengelose Es. Dat gebeurde met de onthulling van de naam voor deze nieuwe buurt door wethouder Marcel Elferink, directeur-bestuurder Eric Markvoort van woningcorporatie Welbions en Hans Smit, directievoorzitter van Koopmans Bouwgroep. De naam voor deze nieuwe buurt is: Nieuwe Es.

Breed gedragen plan

Initiatiefnemers voor deze herstructurering zijn TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en ERA Contour en woningcorporatie Welbions samen met Gemeente Hengelo en SVP stedenbouw en architectuur. Gezamenlijk hebben deze partijen in zogenaamde pressurecookers gewerkt aan het stedenbouwkundig plan voor de nieuwe buurt, waarbij ook bewoners werden betrokken. Hierdoor is er een zeer breed gedragen plan ontwikkeld.

Start van de wederopbouw

Het officiële moment op 21 september markeert de start van de wederopbouw van deze Hengelose buurt. Het overgrote deel van de huidige bebouwing is gesloopt en Koopmans is al volop bezig met de renovatie van de flats, die in de eerste helft van 2018 worden opgeleverd. Deze flats zijn verkocht aan een belegger en bestemd voor de verhuur. Belangstellenden hiervoor kunnen vanaf heden terecht bij de makelaars Ten Hag en Thoma Post. Begin volgend jaar wordt gestart met de aanleg van het park dat zorgt voor de verbinding met het Weusthagpark. Hierna volgt de rest van de buurt en die bestaat uit de realisatie van 70 sociale huurwoningen voor Welbions en circa 230 koopwoningen in verschillende prijsklassen. De verkoop van deze woningen start volgend jaar. Na realisatie wordt het openbaar gebied overgedragen aan de gemeente Hengelo. Tegelijkertijd werkt Welbions aan het transformeren/vernieuwen van 344 bestaande flatwoningen in de Hengelose Es.

Onthulling nieuwe naam

Bewoners betrekken bij verdere ontwikkeling plannen

Een volgende stap in het proces is het houden van klantenpanels. Mensen worden gevraagd actief mee te denken over het ontwerp van de woningen en de omgeving. Het doel hiervan is om een woonomgeving en woningen te ontwikkelen die goed aansluiten op de woonwensen van de toekomstige bewoners. Het eerste klantenpanel wordt eind dit jaar gehouden. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich via de website www.nieuwe-es.nl aanmelden.

Nieuwe Es

De Nieuwe Es is na realisatie een buurt met verschillende woonsferen. Van autovrij wonen aan het park, tot wonen met de auto voor de deur of aan de groene rand van het plangebied. Er komt een mix van woningen in verschillende prijsklassen, zowel rijwoningen als twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. De 70 sociale huurwoningen komen verspreid in de buurt te liggen.

Stuur artikel door