Nieuwbouw 552 appartementen Olympiade in Amstelveen stap dichterbij

Bouwcombinatie Vastbouw – Koopmans vof  (bestaande uit Vastbouw BV te Rijssen en TBI-onderneming Koopmans Bouw te Enschede) is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwbouwproject Olympiade in Amstelveen. Het project komt op de voormalige kantoorlocatie van Hewlett Packard en bestaat uit 7 duurzame woongebouwen met totaal 552 huur- en koopwoningen.

Van sloop tot terreininrichting

Met de sloop van het bestaande pand van Hewlett Packard begint voor bouwcombinatie Vastbouw – Koopmans vof de realisatie van dit project met een omvang van circa 50.000 vierkante meter. De bouwcombinatie is verantwoordelijk voor het totale plan: Van sloop tot en met de terreininrichting. De 7 woongebouwen die variëren in hoogte van 3 tot 11 verdiepingen, worden uitgevoerd in tunnelgietbouw. Ze komen te staan in een groene omgeving en krijgen een groen dak voorzien van zonnepanelen. Onder de gebouwen komt een semi verdiepte parkeergarage die plaats biedt aan circa 480 parkeerplekken. Ook komen nog eens ruim 130 parkeerplaatsen op het terrein. De projectnaam Olympiade verwijst naar de namen van de woongebouwen, die straks allemaal een naam van een memorabele Olympische stad dragen (Athene, Chamonix, Londen, Helsinki, Rome, Grenoble en Barcelona).

Koop- en huurappartementen

Olympiade bestaat uit 194 koopappartementen en 358 huurappartementen. De 194 appartementen zijn inmiddels (bijna) allemaal verkocht. De energiezuinige appartementen die duurzame koeling en verwarming krijgen, variëren in afmeting van circa 55 tot 180 m². 

Vraag naar woningen

Olympiade is ontworpen door TconcepT en INBO. Het biedt een diversiteit aan woningen en komt daarmee ook tegemoet aan enorme vraag naar woningen in de regio Amsterdam. Met dit nieuwbouwproject aan de Startbaan 16 in Amstelveen ontstaat een uniek groen woongebied. Stefan Vaanhold (senior projectmanager bouwcombinatie Vastbouw – Koopmans): ‘We zijn er trots op dat we met Bouwcombinatie Vastbouw – Koopmans vof dit prachtige gebied in Amstelveen mogen realiseren en zo een mooie bijdrage leveren aan de oplossing voor het woningtekort.’ Naar verwachting levert de bouwcombinatie medio 2024 het complete plan op.

Olympiade artist impression

Stuur artikel door