NEOO en Koopmans Bouwgroep verkopen 415 woningen in Doorslagzone Nieuwegein aan Syntrus Achmea en Corporatie Portaal

NIEUWEGEIN – De ontwikkelcombinatie NEOO / TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep heeft 3 van de 4 woongebouwen in het project Doorslagzone in City Nieuwegein verkocht. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor zijn klanten twee woontorens met in totaal 346 duurzame appartementen gekocht. De woningen worden toegevoegd aan de portefeuilles van Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Woningcorporatie Portaal heeft 69 appartementen gekocht. Het project ‘Doorslagzone’ in City Nieuwegein, naast winkelcentrum CityPlaza, omvat vier woontorens met totaal 452 appartementen en horeca in de plint. 

Vrije-sector en middeldure huurwoningen

Het ADRF wordt eigenaar van de hoogste toren aan de Doorslag. Hierin komen 191 appartementen, variërend in grootte tussen de 43 m2 en 135 m2. De woontoren naast het huidige kantoor van de NVM wordt eigendom van PME. In dit gebouw worden 155 appartementen, tussen de 40 m2 en 150 m2, gerealiseerd. Voor de bewoners van de appartementen zijn er ruime parkeervoorzieningen, waaronder 27 plekken voor elektrische deelauto’s. 

“De vraag naar betaalbare woningen in de regio Utrecht is groot”, zegt bestuurder Marcel Andringa van PME. “Het duurzame, toekomstbestendige karakter van deze appartementen, in combinatie met de directe nabijheid van talrijke stedelijke voorzieningen, maakt deze acquisitie een goede aanvulling in onze beleggingsportefeuille.” 

Het ADRF versterkt met de acquisitie de portefeuille in een economisch sterke regio met een grote vraag naar middenhuur woningen. “We zorgen met deze aankoop voor een nog betere spreiding in de grootstedelijke regio’s”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Na de recente acquisities in onder meer Eindhoven, Amsterdam en Zaandam zijn deze woningen in Nieuwegein een prachtige aanvulling.”  

Sociale huurwoningen

Woningcorporatie Portaal wordt eigenaar van de woontoren naast het stadhuis van de gemeente Nieuwegein. Hier komen 69 sociale huurwoningen variërend in oppervlakte van 48 tot 71 m2. “De behoefte aan meer sociale huurwoningen in de regio Utrecht is groot”, zegt regiomanager Reijnder Jan Spits van Portaal. “Portaal streeft naar kwaliteit in de woningen maar ook naar een hoge leefkwaliteit in de buurt. Deze duurzame appartementen direct naast het winkelcentrum City Plaza en vlak bij de sneltram zijn daarom een welkome aanvulling op onze bezit.”  

In totaal worden er in het project 452 appartementen gerealiseerd. In de vierde woontoren, die centraal in het plan ligt, komen 37 koopappartementen. Alle woningen worden ontwikkeld en gerealiseerd door NEOO en Koopmans. De bouw begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. De eerste woningen worden in 2024 opgeleverd. 

Stuur artikel door