Lancering online Renovatiekompas op de Renovatiebeurs Utrecht

DUURZAAM EN RENDABEL RENOVEREN VOORTAAN ZELF UIT TE REKENEN!

In 10 minuten inzicht in de kosten en baten van een renovatie- of groot onderhoudsproject? Dat is vanaf nu mogelijk met het zogenaamde Renovatiekompas. Deze gratis online rekentool is het eerste product van een unieke samenwerking tussen de renovatiebedrijven Hemubo, Smits Vastgoedzorg, Rutges Vernieuwt en TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep. Het Renovatiekompas wordt gepresenteerd tijdens de Renovatiebeurs in Utrecht op vrijdag 13 februari 2015.

In Nederland ligt een grote opgave als het gaat om het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Niet alleen is de vraag actueel hoe woningen energieneutraal gemaakt kunnen worden. Net zo belangrijk is de vraag naar hoe dit financieel haalbaar en te realiseren is, zowel voor de corporatie als voor de huurder die zijn woonlasten ziet toenemen. Hemubo, Smits, Rutges en de TBI-bedrijven renoveren al jaren lang en hebben hun kennis en kunde gebundeld om samen slimme concepten te bedenken die antwoord geven op deze vraag.

De eerste stap hierin is het beschikbaar stellen aan de markt van het Renovatiekompas. In deze online rekentool zijn alle beschikbare data en variabelen verwerkt op het gebied van techniek, duurzaamheid, veiligheid et cetera van 30 verschillende (bestaande) woningtypologieën waarin de huidige woningmarkt is ingedeeld. Van rijtjeswoningen gebouwd voor 1945 tot galerijwoningen uit de jaren ’90.

De gebruiker van het Renovatiekompas voert zijn project in en bepaalt zelf welke variabelen voor een bepaald complex of project belangrijk zijn. Uit het Renovatiekompas rolt dan een – op de ingevoerde keuzes afgestemd – rapport met verschillende scenario’s. Per scenario wordt niet alleen duidelijk gemaakt welke investering per woning nodig is, ook berekent het Kompas de inkomsten, dus wat het betekent voor de woonlasten. Het Renovatiekompas helpt dus in de besluitvorming van (strategisch) portefeuillebeleid naar een complexgerichte aanpak voor renovatie en onderhoud.

Renovatie- en transformatiebeurs

Wie nieuwsgierig is hoe het Renovatiekompas werkt kan aanstaande vrijdag 13 februari langskomen op de Renovatie- en Transformatiebeurs in de Jaarbeurs, Utrecht. Naast plenaire presentaties in de Arena om 11.00 en 15.00 uur is er een stand ingericht op het Renovatieplein van het Nationaal Renovatieplatform. Vanaf dan is ook de website online: www.renovatie-kompas.nl.

Het Renovatiekompas is een initiatief van Hemubo, Rutges Vernieuwt, Smits Vastgoedzorg en de in het TBI Woonlab samenwerkende bedrijven ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep. Zij hebben hun kennis en kunde op het gebied van renovatie, onderhoud en consumentgerichte aanpak gebundeld om antwoord te kunnen geven op actuele renovatievraagstukken uit de markt.

Stuur artikel door