Kopers leggen eerste dakpannen bij hoogste punt in Doetinchem

Woensdag 22 november 2017 was het feest op de bouwlocatie van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep in de wijk Vijverberg-Zuid in Doetinchem. De bouw van de 21 woningen bereikte het hoogste punt en dat werd gevierd met alle toekomstige bewoners, bouwplaatsmedewerkers en betrokken relaties in dit project. Voor enkele kopers werd dit wel een heel speciaal moment. Zij kregen de eer om de eerste dakpannen in het project te leggen.

Bijdrage nieuwe speeltoestellen

Voorafgaand aan de officiële handeling overhandigde directeur Joseph Kuling namens TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep een cheque ter waarde van 1.000 euro aan Mark van Esseveld en  Ilse Tangelder van de buurtvereniging. Dit bedrag is bestemd voor de aanschaf van nieuwe speeltoestellen. De buurtvereniging werkt namelijk samen met de gemeente Doetinchem aan de inrichting van de nieuwe wijk, van groenstroken tot een speeltuin in het hart van de wijk. Na aanschaf nemen de bewoners zelf het beheer en onderhoud van deze toestellen op zich. Extra aandacht was er die dag ook voor de bouwplaatsmedewerkers. Vanuit de bouwtraditie is het hoogste punt ook een feestje voor hen. Zij kregen tijdens de lunch een heerlijk schnitzelmenu als dank voor hun getoonde inzet en arbeid.

Woonconcept beterBASIShuis

Het project bestaat uit 21 koopwoningen waarvan er 16 door de particulieren zijn gekocht en de overige 5 woningen zijn door Koopmans verkocht aan Hooiland Vastgoed B.V. Deze woningen worden door ten Hag makelaars verhuurd aan particulieren. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede ontwikkelt en bouwt deze woningen volgens haar eigen woonconcept beterBASIShuis. Kenmerkend voor dit woonconcept zijn de diverse mogelijkheden aan indeling en uitstraling. Door gebruik van hoogwaardige materialen zijn de onderhoudskosten laag en bieden de woningen een optimale energieprestatie.  De bouw verloopt zeer voorspoedig en alle kopers zijn erg enthousiast over hun nieuwe huis in aanbouw. De bouw startte in september en de verwachting is dat Koopmans de eerste woningen in april 2018 kan opleveren.

Stuur artikel door