Koopmans ontvangt 36 scholieren tijdens Girlsday

Op donderdag 12 april 2018 brachten 36 meiden van het Bonhoeffer College te Enschede een bezoek aan TBI-Onderneming Koopmans Bouwgroep in Enschede. Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar met als doel om meiden al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Bezoek kantoor

De 36 meiden werden bij school opgehaald door een bus en naar het kantoor van Koopmans gebracht. Daar kregen ze een interactieve presentatie over Koopmans als bedrijf en de vrouwen die bij Koopmans werkzaam zijn. Onderdeel hiervan was een quiz mét een mooie prijs voor de winnares. Meiden denken vaak dat de bouw en techniek saai is, maar de vrouwen bij Koopmans bewijzen dat niets minder waar is!

Bezoek bouwplaats Hengelose Es

Na het bezoek aan ons kantoor zijn de meiden vervolgens naar de bouwplaats van het project Nieuwe Es in Hengelo gegaan (onderdeel van de wijk de Hengelose Es). Tijdens een rondleiding op de bouwplaats kregen ze letterlijk een indruk wat er allemaal komt kijken bij het (ver)bouwen van woningen. Ze bezochten zowel oude als vernieuwde woningen en konden zo de verschillen goed zien. Daarnaast mochten de meiden zelf ook de handen uit de mouwen steken. Bij kinderboerderij Het Weusthag hebben zij hun eigen vogelhuisje in elkaar getimmerd en versierd.

Al met al was het een heel geslaagde dag. Niet alleen de meiden van het Bonhoeffer College waren enthousiast, onze eigen dames waren dat zeker ook!

Girlsday 2018

Niet alleen in Enschede deden meiden mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 11.000 meiden aan de slag bij ruim 350 bèta, technische, en ICT bedrijven. Door op Girlsday meiden uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meiden nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de bouw- en technologiesector.

VHTO, Landelijk expertisebureau meiden/vrouwen en bèta/techniek organiseert jaarlijks de Girlsday in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Stuur artikel door