Koopmans Bouwgroep voltooit Roombeek met laatste iconische gebouw

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep gaat in de wijk Roombeek in Enschede circa 200 (huur)appartementen ontwikkelen en bouwen. Dit gebeurt op twee bouwkavels die in het bezit waren van High Garden B.V. Op 12 februari 2020 tekenden de twee partijen, beide gevestigd in Enschede, de koopovereenkomst voor deze kavels.

Esthetisch sprekende architectuur

De appartementen komen in twee gebouwen aan de Stroinksbleekweg en Hulsmaatstraat, de locatie waar vroeger de Twentse textiel Maatschappij, TETEM, gevestigd was. Deze gebouwen, met de namen TETEM 3 en TETEM 4, krijgen een geheel eigen uitstraling naar ontwerpen van twee architecten. Tangram Architekten uit Amsterdam ontwerpt het appartementengebouw TETEM 3. Dit is het laatste iconische gebouw dat in de wijk Roombeek gerealiseerd wordt. De wijk kent inmiddels een aantal van dergelijke iconische gebouwen met een esthetisch sprekende architectuur, zoals Eekenhof, Balengebouw en Museum Twentse Welle. Het ontwerp van TETEM 3 sluit daar straks naadloos bij aan.

Zorg- en levensloopbestendige appartementen

Van der Linde Architecten uit Deventer maakt het ontwerp voor TETEM 4. In dit gebouw komen zorg- en levensloopbestendige appartementen. Koopmans is op dit moment in overleg met twee partijen die de (huur)appartementen in beide gebouwen gaan afnemen. Dit jaar worden de ontwerpen verder uitgewerkt in goed overleg met alle betrokken partijen. Naar verwachting kan eind van het jaar de omgevingsvergunning worden ingediend.

Supervisor Pi de Bruijn

High Garden is al vanaf 1996 bezig om het karakter van de voormalige Twentse textiel Maatschappij te behouden. Samen met Pi de Bruijn en met steun van de gemeente Enschede hebben zij dit al kunnen verwezenlijken met de realisatie van TETEM 1 en 2 (ArtEZ). De ontwikkeling en realisatie van zowel TETEM 3 als TETEM 4 gebeurt onder supervisie van Pi de Bruijn van de Architekten Cie. uit Amsterdam. Als stedenbouwkundige ontwierp hij destijds de wederopbouw van het Roombeek na de vuurwerkramp in 2000. Directievoorzitter Hans Smit is verheugd over deze opdracht: ‘Voor ons als echt Enschedees bedrijf is het een voorrecht dat wij de karakteristieke wijk Roombeek op deze wijze mogen voltooien.’

vlnr: Ted Lanarás (High Garden) en Hans Smit (Koopmans Bouwgroep) na ondertekening van de koopovereenkomst

Stuur artikel door