Koopmans al 75 jaar 'Pionier van de toekomst'

In 2017 viert Koopmans haar 75-jarig jubileum. Een jubileum waar we trots op zijn en waar we met recht even bij mogen stil staan. Stil staan om terug te blikken op de afgelopen jaren, maar ook stilstaan om vooruit te kijken naar de toekomst.

Op 1 april 1942 was de officiële oprichting van Koopmans in Glanerbrug. De dag waarop broers Harm en Hennie Koopmans en hun hulp de eerste opdracht kregen. Zo begint Koopmans als een klein familiebedrijf met een aantal opdrachten voor het bouwen van een woning. De wederopbouw in de jaren 50 en de daaropvolgende woningnood in de jaren 60 en 70 laat het bedrijf groeien, wat leidt tot de opening van het kantoor aan de Ekersdijk 151a in Glanerbrug in 1967. In die periode ontpopt familiebedrijf Koopmans zich steeds meer als ontwikkelende en ondernemende bouwer. Onder meer door zelf grond aan te kopen waarop vervolgens woningen worden gebouwd.

Eind 2002 komt een einde aan het familiebedrijf Koopmans, wanneer het wordt overgenomen door TBI. TBI is een groep van ondernemingen die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken. Een verandering van aansturing, maar geen verandering van identiteit. Een ondernemende en ontwikkelende bouwer blijft Koopmans nog steeds en binnen de organisatie heerst nog steeds een goede sociale en familiaire sfeer.  Met de huidige grootte van circa 250 medewerkers wordt nog dagelijks gewerkt aan de realisatie van woningen, zorgcentra, scholen en kantoren met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers.

‘Dat we nu 75 jaar bestaan en nog zo succesvol zijn, is alleen maar mogelijk omdat Koopmans altijd is meegegaan met alle veranderingen in de loop der jaren. Dus nu is de uitdaging om gezond naar ons 100-jarig jubileum te komen’, vertelt directeur Joseph Kuling. Daarom mogen we Koopmans best bestempelen als genie. Of nog sterker: als ‘Pionier van de toekomst’. We gebruiken onze ervaring en kennis uit het verleden, om te kunnen groeien naar en in de toekomst.

Dit 75-jarige jubileum is vooral te danken aan de inzet van Koopmans-medewerkers, ook allemaal ‘Pioniers van de toekomst’. Voor de aftrap van dit jubileumjaar zijn alle collega’s met partner uitgenodigd voor een feestelijk weekend in Hamburg. Op 31 maart en 1 april, dus exact 75 jaar na oprichting, is de prachtige stad Hamburg verkend, werd er met elkaar gegeten en gedronken en vooral veel plezier gemaakt in de welbekende geweldige familiaire Koopmans-sfeer.

Met frisse energie gaan we nu de rest van 2017, maar ook zeker de verdere toekomst in. Want, zo stelt Hans Smit, directievoorzitter: ‘We hebben enthousiaste collega’s die allemaal bezig zijn met mooie vernieuwingen. Er ligt voldoende werk in het verschiet, ook op de lange termijn. En het is fijn om onderdeel uit te maken van de TBI-familie. Kortom: ik zie de toekomst echt heel positief’. Op naar de volgende 75 jaar!

Stuur artikel door