Innovatief concept Woonstaete biedt oplossing voor tekort aan woningvoorraad

Een woonvilla in 3 bouwlagen met 12 luxe en sfeervolle appartementen. Dat is Woonstaete, betaalbaar, duurzaam & stijlvol wonen.  Een concept waarmee betaalbare en onderhoudsarme appartementen worden gerealiseerd in staalframebouw. Het is zeer geschikt voor kleine locaties en snel te realiseren, maar ook primair in te passen bij grote gebiedsontwikkelingen met grondgebonden woningen, zoals momenteel in Hoofddorp gebeurt. Daarmee biedt het concept een oplossing voor het tekort aan woningvoorraad in Nederland.

Bedenker, eigenaar en ontwikkelaar van het innovatieve concept is Woonstaete BV uit Barneveld. Met M-frame Staalframebouw/DNN-groep uit Emmen is een joint-venture gesloten om het Woonstaete-concept in staalframe verder uit te ontwikkelen en is een uniek concept uitgewerkt; nog niet eerder werd staalframebouw in Nederland toegepast in gestapelde bouw. Met TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep te Enschede is een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de realisatie van de Woonvilla’s.

Twee varianten

De Woonstaete Woonvilla’s zijn er in twee varianten. Inmiddels zijn er twee Woonstaete Woonvilla’s Premium in Geleen gerealiseerd voor particuliere beleggers en zijn er momenteel vier Woonvilla’s Corporate in aanbouw in Hoofddorp voor woningcorporatie Eigen Haard. De Woonvilla Corporate is bij uitstek geschikt voor de sociale huurmarkt. De Woonvilla Premium is geschikt voor verkoop en vrije sector middenhuur. Deze heeft een luxere uitstraling en afwerkingsniveau.

Oplossing woningvoorraad

De afgelopen jaren zijn de woningtekorten toegenomen en volgens een in mei 2019 gepubliceerd onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zijn er onvoldoende plannen om het tekort op de woningmarkt terug te dringen. In de Nationale Woonagenda is de ambitie uitgesproken om tot 2025 jaarlijks 75.000 woningen te bouwen om vraag en aanbod op de woningmarkt beter in balans te brengen. Het concept Woonstaete kan hieraan een grote bijdrage leveren.

Staalframe

M-frame Staalframebouw/DNN Groep realiseert het staalframe voor de Woonstaete Woonvilla’s. Staalframe heeft de unieke eigenschappen dat het licht van gewicht is, flexibel, maatvast en sterk. Het voordeel van deze bouwmethodiek is dat het een snelle manier van bouwen is. Door prefabricage in de fabriek is het weersonafhankelijk. Koopmans bouwt op locatie vanaf de fundering de complete constructie verder op tot een volwaardige Woonvilla met 12 appartementen in slechts 20 weken.

Duurzaam en energiezuinig

Een Woonstaete Woonvilla voldoet aan de eisen van de huidige tijd. Het gebouw is zeer duurzaam, recyclebaar en kent een lange levensduur. De afzonderlijke appartementen voldoen aan de hoge geluids- en brandwerende eisen. De buitengevel wordt volledig ingepakt met isolatiemateriaal en voorzien van een stuclaag of steenstrips van Sto Isoned. Door gebruik te maken van bodemwarmte met individuele warmtepompen met vloerverwarming en vloerkoeling, PV-panelen (6 per appartement gekoppeld), triple zonwerende beglazing en een WTW installatie, wordt een EPC van nul (zelfs min) bereikt en hebben de Woonvilla’s een zeer aangenaam woonklimaat. En niet onbelangrijk, Woonstaete is volledig voorbereid op de nieuwe BENG normering 2020. Door de zeer hoge isolatiewaardes en energiezuinige installaties, zijn de maandelijkse energielasten per appartement zeer laag (ca. € 25,- /maand).

Stuur artikel door