Huurwoningen in Waterfront Harderwijk een feit

In 2017 en 2018 komen er 115 duurzame huurwoningen beschikbaar in Waterfront Harderwijk. Het betreft 81 grondgebonden woningen en 34 appartementen, gelegen in de deelplannen Watersportboulevard en De Bakens. De verhuur gaat via Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Deze partij verkocht de woningen aan vastgoedbelegger BPL Pensioen, het voormalige Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw. Dit fonds heeft zichzelf als doel gesteld om in 2030 minimaal de helft van haar woningportefeuille naar een energieneutraal niveau te hebben gebracht. Daarvan profteren de toekomstige huurders van deze huurwoningen ook mee. Door onder meer een goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen zijn de woningen energiezuiniger dan wettelijk is verplicht en hebben de huurders een lagere energierekening.

TBI-ondernemingen Synchroon en Koopmans Bouwgroep, verenigd in de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF, ontwikkelen en realiseren deze fase in de gebiedsontwikkeling Waterfront, in nauwe samenwerking met gemeente Harderwijk en Boskalis. De combinatie is verantwoordelijk voor zowel de realisatie van dit nieuwe gebied als alle woningen in dit gebied. Het besluit om ook huurwoningen op te nemen heeft te maken met de voortgang van fase 2 in Waterfront. Met de realisatie van het grootste deel van de woongebieden Watersportboulevard en de Bakens komen veel nieuwe bewoners naar Waterfront. Dit zorgt snel voor levendigheid in de wijk en dus veel woonplezier voor de bewoners.

De eerste grondgebonden huurwoningen worden in augustus 2017 opgeleverd en de appartementen rond de jaarwisseling. Voor informatie over de verhuur en om in te schrijven kunnen belangstellenden terecht bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance via de website www.hureninwaterfront.nl. De huurwoningen zijn geen onderdeel van het platform www.woneninwaterfront.nl of www.waterfrontharderwijk.nl

Stuur artikel door