Hoogste punt bouw 45 woningen Hof van Harinxma in Sneek bereikt

Donderdag 24 mei 2018 bereikte de bouw van het project 45 woningen Hof van Harinxma in Sneek het hoogste punt. Deze mijlpaal werd gevierd in het bijzijn van de kopers, bouwplaatsmedewerkers en overige relaties die betrokken zijn bij dit project. Voor twee kopers werd het wel een heel bijzonder officieel moment, zij mochten een aantal dakpannen leggen. Aansluitend hesen enkele kinderen van de kopers gezamenlijk de Friese vlag in top en werd de officiële handeling feestelijk afgerond met een confettischot. Volgens een goed gebruik in de bouw, betekent het bereiken van het hoogste punt ook iets extra’s voor de bouwplaatsmedewerkers. In dit geval werden zij tijdens de lunch getrakteerd op een bal gehakt.

lekkerEIGENhuis
TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede en Friso Bouwgroep uit Sneek ontwikkelden dit project in samenwerking met de gemeente Súdwest-Fryslân. Naast de ontwikkeling ontfermt Koopmans Bouwgroep zich ook over de realisatie van het project volgens haar eigen woonconcept lekkerEIGENhuis. Kenmerkend voor deze conceptwoningen zijn de diversiteit aan gevelbeelden en de binnentuin. Elke woning in de rij heeft zijn eigen uitstraling. De verschillende steenkleuren en afwisseling in de kapvorm zorgen voor een gevarieerd straatbeeld.

Hofjesstructuur
Hof van Harinxma is onderdeel van de duurzame woonwijk Harinxmaland aan de noordzijde van Sneek. Het project doet zijn naam eer aan. De woningen worden namelijk gebouwd in een hofjesstructuur.  Nu de bouw vordert is die structuur duidelijk zichtbaar. De achtertuinen van de woningen grenzen aan een binnenterrein. Dit wordt een centrale plek in deze wijk waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar de kinderen kunnen spelen. Het binnenterrein is eigendom van de gemeente en wordt ook door de gemeente op een aantrekkelijk wijze ingevuld en onderhouden.

Voorspoedige bouw
Het project kent een voorspoedig verloop. De woningen waren zeer snel verkocht en in januari van dit jaar was de officiële start van de bouw. Koopmans levert voor de bouwvakvakantie de eerste woningen op en het totale project wordt in het najaar opgeleverd. De eerste kopers konden voorafgaand aan de viering van het hoogste punt alvast een kijkje nemen in hun woning. Aansluitend aan het officiële moment kreeg iedereen de gelegenheid om een woning te bekijken.

Stuur artikel door