Hoogste punt 18 woningen Leesten-Oost Zutphen bereikt

Vrijdag 19 mei 2017 bereikte de bouw van het project 18 woningen Leesten-Oost in Zutphen het hoogste punt. Voor een aantal kopers gold dit wel heel letterlijk, want zij kregen de eer om op hun eigen woning een aantal dakpannen te plaatsen. Dit gebeurde onder het toeziend oog van de overige toekomstige bewoners, bouwplaatsmedewerkers en betrokken relaties.

Voorspoedige bouw

De 18 twee-onder-één-kapwoningen staan verdeeld over twee straten, aan de rand van de wijk Leesten-Oost in Zutphen. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede ontwikkelt en bouwt deze woningen. De bouw verloopt zeer voorspoedig en alle kopers zijn erg enthousiast over hun nieuwe huis in aanbouw. De bouw is in februari gestart en de verwachting is dat Koopmans de eerste woningen begin oktober kan opleveren.

Een mooi moment

De gemeente Zutphen is ook zeer content met het bereiken van deze mijlpaal. Wethouder Coby Pennings: ‘Als college zijn we er blij mee dat de realisatie van de woningen letterlijk en figuurlijk een eerste hoogtepunt beleefd. Voor de eigenaren een mooi moment, maar ook voor Zutphen, aangezien het heel goed is voor de stad om ook in het midden en hogere segment woningbouw te hebben. We streven naar een optimale mix van woningen, en de vernieuwing in Leesten-Oost draagt bij aan een beter woon – en leefklimaat.’

Veel in Zutphen gerealiseerd

Koopmans heeft de afgelopen tientallen jaren in Zutphen en zeker in de wijk Leesten-Oost een groot aantal woningen mogen ontwikkelen en bouwen. Waren dat in de jaren 90 nog grootschalige projecten, tegenwoordig zijn dat vooral projecten met kleinere aantallen, zoals deze 18 woningen.

Stuur artikel door