In gesprek met Lars & Sylvia: Ontdek de veelzijdige wereld van een Werkvoorbereider bij Koopmans Bouwgroep

Bij Koopmans Bouwgroep hebben we het voorrecht om enkele van de meest getalenteerde werkvoorbereiders aan boord te hebben. We spraken met Sylvia Martens, Teamleider Werk- en Projectvoorbereiding, en Lars Keemers, een enthousiaste werkvoorbereider. Samen delen zij hun passie voor het werk en waarom Koopmans Bouwgroep de ideale plek is voor werkvoorbereiders die op zoek zijn naar een uitdagende en veelzijdige carrière.

Lars trapt af: "Een aantal jaren geleden ben ik begonnen als stagiair bij Koopmans. Inmiddels heb ik mezelf doorontwikkeld naar werkvoorbereider. Ik ben trots dat ik mooie stappen heb gemaakt. Het mooie binnen Koopmans vind ik de collegiale werksfeer en de verantwoordelijkheid die je krijgt. Dit sluit ook perfect aan bij de kernwaarden VIT (Vakmanschap, Innovatie, en Teamwork) van Koopmans Bouwgroep." Sylvia voegt hieraan toe: "Voor degenen die verantwoordelijkheid kunnen dragen, biedt Koopmans Bouwgroep een geweldige omgeving. Ik geloof daarnaast sterk in het faciliteren van individuele groei, zodat iedere werkvoorbereider datgene kan doen waar hij of zij blij van wordt. Lars is hier een perfect voorbeeld van."

Een typische werkdag als werkvoorbereider bij Koopmans

Elke werkdag als werkvoorbereider bij Koopmans Bouwgroep is uniek en divers. Lars vertelt: "Op kantoor is het werk gericht op werkvoorbereiding van specifieke projectonderdelen, inkoopvoorbereiding en overleg met architecten, opdrachtgevers en adviseurs. Op de bouwplaats is er veel afstemming en overdracht met de uitvoering." Deze combinatie van kantoor- en buitendienstwerk zorgt voor een sterke verbinding tussen het team en de projecten. Sylvia vult aan: “Afhankelijk van de locatie en de fase waarin de werkzaamheden zich bevinden, werken onze werkvoorbereiders 2 a 3 dagen per week op de bouwplaats. Zo wordt er maximale feeling gehouden in het team en de uitvoering van de werkzaamheden.”

Samenwerking en communicatie zijn KEY

Voor werkvoorbereiders bij Koopmans is samenwerking en communicatie essentieel. Sylvia legt uit: "We werken nauw samen met verschillende teams, zowel intern als extern. Dit omvat opdrachtgevers, architecten, constructeurs, leveranciers, onderaannemers, gemeenten en collega's zoals projectleiders en uitvoerders." Een goede communicatie is van groot belang om projecten succesvol te laten verlopen.

Uitdagingen en kansen

De functie van werkvoorbereider biedt veel uitdagingen, zoals het bewaken van planning, kosten en kwaliteit. Lars benoemt: "De diversiteit in projecten zorgt voor verschillende uitdagingen die het werk boeiend houden. Het werken op locatie zorgt ook voor een unieke ervaring en draagt bij aan een effectieve samenwerking."

Bij Koopmans Bouwgroep hechten we veel waarde aan de ontwikkeling en groei van onze medewerkers. Er zijn tal van mogelijkheden voor training, bijscholing en het nemen van extra verantwoordelijkheden. Sylvia legt uit: "TBI Acdmy biedt verschillende trainingen aan, tevens worden externe opleidingen aangeboden om individuele ambities te ondersteunen.”

Een bruisende werkomgeving

Naast het werk worden er binnen Koopmans Bouwgroep veel activiteiten georganiseerd om het teamgevoel te versterken. Denk hierbij aan het Koopmans tennistoernooi, hardloopclinics en -wedstrijden, motortochten, MTB tochten en zelfs boks trainingen. Alle collega's tot en met 35 worden hiernaast automatisch lid van KYT (Koopmans Young Talent) waar jonge professionals binnen Koopmans elkaar ontmoeten en inspireren.

Sylvia benadrukt het belang van horizontale verbinding. “6 keer per jaar komen alle werkvoorbereiders samen voor inspirerende meetings, waar kennisdeling en verbinding centraal staan. Onze werkvoorbereiders zijn verspreid over verschillende projectteams, maar het blijft essentieel om elkaar regelmatig te ontmoeten. Vier keer gebeurt dit op kantoor. Daarnaast komen we nog 2 keer samen op de bouwplaats. Zo blijven we elkaar goed kennen, wordt kennis gedeeld en versterken we de band binnen het team."

Advies aan potentiële werkvoorbereiders

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als werkvoorbereider bij Koopmans Bouwgroep, kom vooral langs voor een kennismaking. Sylvia moedigt aan: "Onze werkzaamheden zijn zo breed dat er altijd een passende rol is voor jou. Er zijn ook andere functies binnen de bouw waarin je kunt excelleren, zoals inkoper, projectvoorbereider, allround timmerman of veiligheidskundige. De mogelijkheden zijn eindeloos."

Wil jij werkvoorbereider worden bij Koopmans Bouwgroep en deel uitmaken van een team dat kwaliteit, innovatie en teamwork hoog in het vaandel heeft staan? Bekijk dan hier onze vacatures en ontdek hoe ook jij jouw carrière kunt laten groeien bij Koopmans!

Vragen? Bel of mail Fleur!

Stuur artikel door