Gerenoveerde stadhuis Hengelo opgeleverd

WETHOUDER CLAUDIO BRUGGINK NEEMT SLEUTEL IN ONTVANGST

Op 1 november 2019 zijn het gerenoveerde stadhuis en het nieuwe stadskantoor in Hengelo opgeleverd. Wethouder Claudio Bruggink nam de sleutels in ontvangst. Gezamenlijk brachten de betrokken partijen een toost uit op de oplevering.

Renovatie stadhuis

Koopmans Bouwgroep en Bouwbedrijf Hoffman renoveerden het stadhuis. TBI-onderneming Croonwolter&Dros verzorgde de installaties. Het monumentale stadhuis uit 1963 met een oppervlakte van 11.700 m², heeft een nieuwe functionele indeling gekregen naar het ontwerp van EGM Architecten en HVE architecten, waarbij de bestaande inrichting zoveel mogelijk behouden is gebleven en is versterkt. De hal heeft zijn oude functie als centraal en levendig binnenplein teruggekregen en wordt nog meer een plek voor (culturele) evenementen en bijeenkomsten. Specifieke stijlelementen zijn bewaard gebleven, zoals het mozaïek-kunstwerk in de burgerzaal, maar ook de plafondplaten, enkele karakteristieke deuren en lampen in de centrale hal. Er zijn zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt en waar mogelijk, onderdelen hergebruikt. Dit monumentale pand is met een passerelle op de eerste verdieping verbonden met het nieuwe stadskantoor. Dennis Dibbets, namens bouwcombinatie Koopmans-Hoffman: “De aansprekende renovatie van het stadhuis was voor ons een fantastische uitdaging. We hebben altijd in goede harmonie met de gemeente Hengelo het gezamenlijk einddoel voor ogen gehouden. Ook de samenwerking en afstemming met Trebbe en Van Wijnen, die voor de realisatie van het nieuwe stadskantoor tekenden, is prima verlopen. Een prestatie om met recht trots op te zijn. Echt een aanwinst voor de stad en haar inwoners!” Richard Markink, projectleider bij Croonwolter&Dros is ook trots. “Het gaat hier om een complexe renovatie en een ambitieus nieuwbouwproject. We hebben met een enthousiast team zeer intensief samengewerkt. Ik ben trots op het team en het eindresultaat.“

Krachtige impuls aan de binnenstad

Het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis geven de binnenstad een krachtige impuls. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder ook de werknemers van de gemeente Hengelo. Verantwoordelijk wethouder Claudio Bruggink:  „Wij zijn met het aftellen begonnen voor onze terugkeer naar de binnenstad! Vanaf nu wordt onze huisvesting ingericht en vanaf 3 februari is iedereen welkom in ons mooie nieuwe stadskantoor en het prachtig gerenoveerde stadhuis. Tot dan.”

v.l.n.r. Richard Markink (Croonwolter&dros), Cees de Boer (BCT), Mark Bokdam (BC Stadskantoor Hengel

Stuur artikel door