Feestelijke viering eerste mijlpaal 95 woningen Nieuwe Es Hengelo

Woningcorporatie Welbions en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep vierden vrijdag 1 maart 2019 een eerste mijlpaal van de bouw van 36 sociale huurwoningen en 59 koopwoningen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke happening op de bouwlocatie samen met kopers, omwonenden, bouwplaatsmedewerkers en overige betrokken relaties in dit project. 

Duurzaam sieraad

Namens de gemeente Hengelo verrichtte wethouder Bas G. van Wakeren samen met Eric Markvoort, directeur-bestuurder van Welbions, Eduardo Alvarez directeur en eigenaar van Credit Linked Beheer  en Hans Smit, directievoorzitter Koopmans Bouwgroep, de officiële handeling. Gezamenlijk hesen zij vier vlaggen in top. Dat gebeurde na enkele toespraken en de onthulling van het duurzame sieraad.  Elke woning in het project wordt opgeleverd met een duurzaam sieraad, een betonnen element met daarin het huisnummer. De gedachte hierachter is om samenhang in het straatbeeld te creëren die tevens elan geeft aan het project. Het feestelijke moment op de bouwlocatie werd aan de vooravond van het Carnavalsweekend extra ondersteund door de vrolijke klanken van de mobiele blaaskapel Hengeler Weend Bloazers.

Energiezuinige woningen

Met de realisatie van deze 95 woningen hebben Welbions en Koopmans samen een stap gezet om van de Nieuwe Es een nog levendiger buurt te maken met aantrekkelijke en energiezuinige huur- en koopwoningen. Naast de koop- en sociale huurwoningen, komen er ook 20 huurwoningen voor de pariculiere sector. Credit Linked Beheer heeft deze afgenomen van Koopmans en is daarmee nu eigenaar van deze woningen. Hierdoor ontstaat er een wijk met een mooie mix tussen huur en koop. Alle woningen krijgen zonnepanelen en de sociale huurwoningen zijn gasloos. Voor de koopwoningen is dit een extra optie waarvoor kopers konden kiezen. Dit is de eerste fase van het project dat totaal bestaat uit 70 huurwoningen en 159 koopwoningen.  De 36 woningen van Welbions zijn in de verhuur geweest en de komende weken vinden er gesprekken plaats met de mogelijke huurders. De verkoop van de 59 woningen gaat ook zeer voorspoedig. Er zijn nog enkele woningen te koop. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de makelaars van Nieuw Wonen Twente. 

Nieuwe Es

De Nieuwe Es is een woonbuurt in de wijk Hengelose Es. Na realisatie is de Nieuwe Es een buurt met verschillende woonsferen. Van autovrij wonen aan het park, tot wonen aan de groene rand van het plangebied. Nieuwe Es ligt in de driehoek tussen 't Wilbert, groengebied Het Weusthag en nieuwbouwwijk het Medaillon. De bestaande woonomgeving is de laatste jaren grondig gerenoveerd en veranderd in een schone, veilige en gezellige wijk met alles bij de hand, zoals een winkelcentrum, scholen, sportvelden, tennisbaan, zwembad, kinderboerderij, natuur en water.

Stuur artikel door