Feestelijke starthandeling scholencluster Eerbeek

Maandagmiddag 25 september 2017 was in Eerbeek de feestelijke starthandeling van de bouw van het nieuwe schoolgebouw voor basisscholen De Enk en C. van Leeuwenschool. Burgemeester Van Hedel van de gemeente Brummen verrichtte samen met enkele leerlingen de officiële handelingen. Dit gebeurde in aanwezigheid van alle leerlingen, docenten, buurtbewoners en vertegenwoordigers van gemeente en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep.

Peter Lous Fotografie

Met één vlag onder één dak

 Burgemeester Van Hedel maakte eerst de namen van vier enthousiaste bouwambassadeurs bekend. Twee leerlingen van De Enk en twee leerlingen van de C. van Leeuwenschool kregen van Koopmans een bouwhelm met hun eigen naam er op. Deze vier bouwambassadeurs gaan voor beide scholen de bouw volgen en vastleggen op film en foto. Vervolgens maakte burgemeester Van Hedel de twee winnaars bekend van de wedstrijd om een gemeenschappelijke vlag te ontwerpen voor het gezamenlijke schoolgebouw. Met een druk op een grote rode knop werd de vlag op feestelijke wijze door deze kinderen en de burgemeester onthuld.  De vlag, gemaakt door leerlingen van beide scholen, symboliseert de samenwerking tussen beide scholen, die vanaf het nieuwe schooljaar 2018/2019 samen deze nieuwe clusterschool gaan betrekken.

Goede en moderne huisvesting

In de afgelopen weken zijn de eerste werkzaamheden om te komen tot een mooi en eigentijds schoolgebouw voor beide basisscholen al van start gegaan. Wanneer alles volgens planning verloopt kunnen de leerlingen van de C. van Leeuwenschool en De Enk met ingang van het nieuwe schooljaar hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Wethouder onderwijs Eef van Ooijen is verheugd met deze stap. “De nieuw te bouwen school is het sluitstuk van een grote operatie waarbij we als gemeente in nauwe samenwerking met onder andere alle schoolbesturen hebben geïnvesteerd in goede en moderne huisvesting van de basisscholen in onze gemeente”, aldus Van Ooijen. Hij verwijst hierbij naar het zogenoemde Integraal Huisvestingsplan.

Stuur artikel door