Feestelijke start bouw Hof van Harinxma in Sneek

Donderdag 18 januari 2018 was de feestelijke start voor de bouw van het project 45 woningen in Sneek. Vanwege de weersomstandigheden is uit veiligheidsoverwegingen besloten om de officiële handeling op de bouwlocatie niet door te laten gaan. Maar uiteraard werd het officiële moment wel gevierd met alle kopers en overige betrokken relaties. Alle genodigden werden ontvangen bij Lokaal 55 in Sneek. Daar richtte wethouder Stella van Gent het woord tot alle aanwezigen en wenste zij de toekomstige bewoners en de bouwvakkers een mooie bouwtijd.  Aansluitend kregen de kopers gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken. Dat gebeurde onder het genot van een feestelijk drankje met een hapje. 

Gezamenlijke ontwikkeling

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede ontwikkelde samen met Friso bouwgroep en de gemeente SúdWestfryslân dit project met 45 woningen. Naast de ontwikkeling ontfermt Koopmans Bouwgroep zich ook over de realisatie van het project, volgens haar eigen woonconcept lekkerEIGENhuis. Kenmerkend voor deze conceptwoningen zijn de diversiteit aan gevelbeelden en de binnentuin. Elke woning in de rij heeft zijn eigen uitstraling. De verschillende steenkleuren en afwisseling in de kapvorm zorgen voor een gevarieerd straatbeeld.

Bouwplanning

Alle 45 woningen zijn inmiddels verkocht en de werkzaamheden waren sinds afgelopen december al enigszins zichtbaar. Met deze feestelijke handeling is de bouw is nu echt officieel gestart. Voor de bouwvakvakantie levert Koopmans de eerste woningen op aan de toekomstige bewoners.  

Stuur artikel door