Feestelijke oplevering van aardgasloze appartementen Waterfront

In het bijzijn van huurders en betrokken partijen vond op woensdag 18 september de feestelijke oplevering plaats van 20 energiezuinige sociale huurappartementen in het Waterfront Harderwijk. Moniek van Balen, directeur-bestuurder van woningcorporatie UWOON, deed het openingswoord en overhandigde ter ere van de oplevering de toegangssleutel van het gebouw aan een bewoner. Ook Wethouder Van Bijsteren was aanwezig.

Na het openingswoord van Moniek van Balen blikte Wethouder Van Bijsteren in zijn toespraak terug op de ontwikkeling in het Waterfront. “Ik ben blij met de oplevering van deze eerste 20 sociale huurwoningen in het Waterfront, die ook nog eens energiezuinig gebouwd zijn. Het geeft aan hoe divers het Waterfront inmiddels is geworden, een toonaangevende en spraakmakende wijk. En we gaan verder, want ook voor fase 3, de laatste te ontwikkelen fase in het Waterfront, onderzoeken we op dit moment hoe we nog meer kleinere en betaalbare woningen kunnen realiseren”. Tijdens de feestelijke oplevering konden genodigden een viertal appartementen bekijken. Drie gelijkvloerse woningen op de begane grond en een appartement op de eerste verdieping met uitzicht over het Waterfront.

De woningen

De appartementen staan aan de rand van het Waterfront langs de N302, in het al bebouwde gebied tussen De Bakens en de Watersport Boulevard. De woningen zijn energiezuinig en de twee gebouwen hebben zonnepanelen. Dit zijn de eerste aardgasloze appartementengebouwen van UWOON, met een warmtepomp per appartement. De woningen heeft UWOON in samenwerking met Koopmans Bouwgroep gerealiseerd.

Verhuur

Alle bewoners nemen deze week hun intrek in de nieuwe woningen. 20% van de woningen zijn verhuurd via een loting. Bij loting maakt iedereen evenveel kans en gaat het niet om wie de langste inschrijfduur heeft. Zo maken ook spoedzoekers of jongeren met een korte inschrijfduur kans op een woning.

Stuur artikel door