Feestelijke ‘hoogste punt’ viering Olympiade Amstelveen

Feest op de bouwplaats van het nieuwbouwproject ‘Olympiade’ in Amstelveen. Op donderdag 30 maart 2023 werd hier het hoogste punt van de 7 woontorens en 552 appartementen gevierd. Samen met Provast, Amvest, Bouwcombinatie Vastbouw Koopmans V.O.F., betrokken adviseurs en de bouwplaatsmedewerkers werd stilgestaan bij dit heugelijke moment.

Met een drum- en percussie act werd de viering hoorbaar ingeluid, waarna het bouwpersoneel met een toespraak werd bedankt voor hun inzet de afgelopen anderhalf jaar. Met één druk op de knop werd vervolgens woontoren ‘Athene’ onthuld, het eerste gebouw dat eind maart het hoogste punt behaalde.

Olympiade
Op de voormalige kantoorlocatie van Hewlett Packard in Amstelveen wordt sinds september 2021 hard gewerkt aan de bouw van 7 woontorens. De 7 woongebouwen die variëren in hoogte van 3 tot 11 verdiepingen, worden uitgevoerd in tunnelgietbouw. Ze komen te staan in een groene omgeving en worden voorzien van zonnepanelen op het dak. Onder de gebouwen komt een semi verdiepte parkeergarage die plaats biedt aan circa 480 parkeerplekken. Ook komen nog eens ruim 130 parkeerplaatsen op het terrein. De projectnaam Olympiade verwijst naar de namen van de woongebouwen, die straks allemaal een naam van een memorabele Olympische stad dragen (Athene, Chamonix, Londen, Helsinki, Rome, Grenoble en Barcelona).

Koop- en huurappartementen
Olympiade bestaat uit 194 koopappartementen en 358 huurappartementen. De 194 appartementen zijn inmiddels allemaal verkocht. De energiezuinige appartementen die duurzame koeling en verwarming krijgen, variëren in afmeting van circa 55 tot 180 m². De bedoeling is dat de appartementen rondom de bouwvak 2024 zijn opgeleverd.

Betrokken partijen
Het project is inmiddels in uitvoering. De uitvoering ligt in handen van de Bouwcombinatie Vastbouw Koopmans V.O.F. De appartementen worden gebouwd in opdracht van Provast. Het ontwerp is gemaakt door TconcepT, INBO, IMd Raadgevende Ingenieurs, Ingenieursbureau Linssen en DGMR. Amvest zal de huurappartementen in hun portfolio gaan opnemen. Vaanster zal de langdurige exploitatie van de Warmte-Koude levering gaan verzorgen.

Stuur artikel door