Feestelijk startsein voor appartementencomplex Lage Bothof

De Woonplaats en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep zijn gestart met de bouw van het appartementencomplex aan de noordzijde van de Lage Bothofstraat. Op donderdag 13 september werden de eerste piketpaaltjes door toekomstige bewoners in de grond geslagen.

Belangstellenden voor de huur en kopers slaan samen de eerste piketpaaltjes in de grond

Start bouw

Op 13 september vierden we de officiƫle start van de bouw. Op feestelijke wijze markeerden we samen met de toekomstige bewoners, gemeente Enschede en overige samenwerkingspartners deze mijlpaal.

De bouwwerkzaamheden zijn door TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep in juli gestart en die duren ruim een jaar. We verwachten dat het gebouw in het najaar van 2019 klaar is voor bewoning.

Appartementencomplex

In het appartementencomplex worden 82 appartementen voor de sociale verhuur en 18 appartementen voor de verkoop gerealiseerd. Daarnaast worden ook 6 grondgebonden woningen voor de verkoop gebouwd. Het kunstwerk schikgodinnen uit de eerder gesloopte Gerzhi-hal wordt in ere hersteld en krijgt een mooie plek aan het gebouw.

Belangstelling huur

Voor de huurappartementen is grote belangstelling. Ruim 200 geĆÆnteresseerden schreven zich al in bij De Woonplaats voor dit project. In het najaar kunnen toekomstige huurders op basis van lotingsvolgorde een plek kiezen in het appartementencomplex en keuzes maken voor keuken, badkamer en toilet. De verwachting is dat alle woningen bij oplevering verhuurd zijn en de buren elkaar al kennen door dit interactieve voortraject.

Verkoop appartementen

De grondgebonden woningen waren snel verkocht. Nu de bouw is gestart, komt de verkoop voor de appartementen ook op gang en melden zich dagelijks belangstellenden. De verwachting is dat met de oplevering alles is verkocht.

Stuur artikel door