Eerste huurders in appartementencomplex Schikgodinnen Lage Bothof

De 100 appartementen van het nieuwe appartementencomplex De Schikgodinnen aan de Lage Bothofstraat in Enschede zijn klaar. Het complex heeft zijn naam ontleent aan het kunstwerk ‘De Schikgodinnen’ uit de eerder gesloopte Gerzhi-hal. Deze is in ere hersteld op deze historische plek en heeft een mooie plek gekregen aan het gebouw. Op dinsdag 26 november ontvingen de eerste huurders de sleutel van woningcorporatie De Woonplaats. Alle bewoners krijgen voor de kerstvakantie de sleutel van hun nieuwe woning.

De Woonplaats en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep zijn in de zomer van 2018 gestart met de bouw van het appartementencomplex aan de noordzijde van de Lage Bothofstraat. De 82 appartementen, met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens, zijn allemaal verhuurd. De toekomstige huurders hebben op basis van lotingsvolgorde een plek in het appartementencomplex gekozen en maakten ze zelf keuzes voor hun keuken, badkamer en toilet. Van de 18 luxe appartementen met een huurprijs van € 875,- exclusief servicekosten, zijn nog enkele beschikbaar.

Waar vroeger industrie was, ontwikkelt zich nu een nieuwe woonwijk. Renovatie en nieuwbouw geven Lage Bothof een nieuwe impuls. Hierdoor blijft in Lage Bothof een mooie mix van koop- en huurwoningen met nieuwe en bestaande woningen, waar al veel mensen jarenlang met plezier wonen.

Stuur artikel door