Eerste 30 Nul-op-de-Meter woningen Rijnvliet opgeleverd

In de nieuwe wijk Rijnvliet in Utrecht realiseerde Koopmans 30 Nul-op-de-Meter woningen in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex. Deze conceptwoningen, die eind januari werden opgeleverd, zijn energiezuinige woningen met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks gebruik. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch. Verwarming gebeurt met een lucht-water-warmtepomp. Eind maart starten we in een ander deel van Rijnvliet met fase 2. Hier komen 61 Nul-op-de-Meter woningen die evenals de eerste 30 woningen, ook bestemd zijn voor de sociale huursector.

Afvalmanagement

In het kader van duurzaamheid zijn tijdens de bouw van de eerste fase de afvalstromen gemonitord. Hieruit kwam zeer nuttige informatie die we gebruiken om bij de bouw van de volgende 61 woningen het aantal ton afval te beperken en het afval nog beter te scheiden.

Voedselbos

Rijnvliet is een ruime, groene en waterrijke wijk met voornamelijk laagbouw. De openbare ruimte wordt samen met bewoners ingericht als een voedselbos. Zo zijn in de tuinen de gaashekwerken begroeid met onder meer Schijnaugurk, Kiwibes en Passiebloem, de harmonicagaashekwerken begroeid met zilverbes en zijn de haagjes gemengd met Appelbes, Hazelaar en rode Kamperfoelie.

Stuur artikel door