Duin Almere weer een woontoren rijker

DUIN in Almere is weer een woontoren rijker. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep leverde vrijdag 23 oktober jl. 107 appartementen op aan investment manager en ontwikkelaar van woningen Amvest. De appartementen zijn verdeeld over de woontoren Sydney die bestaat uit 22 verdiepingen.

Meerdere woontorens

Voor Koopmans Bouwgroep uit Enschede is dit de tweede woontoren die zij hier in het deelplan Kop Zuid van het project DUIN heeft afgerond. Afgelopen maand kregen de kopers van 84 appartementen in woontoren San Francisco eveneens de sleutel van hun nieuwe appartement. Ondertussen bouwt Koopmans verder aan de woontorens Valencia met 58 koopappartementen en Kaapstad waarin 88 sociale huurappartementen komen die worden afgenomen door woningcorporatie De Alliantie. Onder de gebouwen is inmiddels een parkgarage gerealiseerd met capaciteit voor ruim 850 parkeerplaatsen. Hierin krijgen de bewoners een vaste parkeerplaats. De parkeergarage is verder bestemd voor openbaar gebruik voor bezoekers van onder andere de Duinhal waarin circa 8.000 m2 aan commerciële voorzieningen komt, met onder meer een supermarkt. 

Roel Wijlens, adjunct-directeur Koopmans: ‘Amvest heeft voor dit uitbreidingsgebied een zeer innovatief en uitdagend plan gemaakt. Wij zijn er trots op dat we onze expertise kunnen inzetten voor de realisatie van een deel van deze unieke gebiedsontwikkeling. Dankzij de plezierige samenwerking verloopt dit zeer voorspoedig.’

Stuur artikel door