Bouwcombinatie Friso-Koopmans van start met grootschalig woonproject Leeuwarden

In opdracht van Koopmans Projecten realiseert de bouwcombinatie Friso-Koopmans twee identieke woontorens met 9 bouwlagen op het voormalige terrein van de Leeuwarder Papier Fabriek aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. De opdracht, naar een ontwerp van TWA Architecten, bestaat uit twee keer 37 appartementen met op de begane grond een berging. De appartementen zijn bedoeld voor de verhuur in het hogere segment.

De bouw van het grootschalige project, onder de naam Vondel Parck, is in juli dit jaar van start gaan. Naar verwachting worden de twee woontorens in het najaar van 2020 opgeleverd. Op dit moment is de bouwcombinatie bezig met de fundering inclusief heipalen. Aansluitend wordt het betoncasco gerealiseerd met behulp van een vaste torenkraan, dit duurt tot medio 2020. De gevelsluitende elementen worden ook in deze fase gemonteerd. De afbouw zal plaatsvinden vanaf maart 2020 t/m het najaar 2020.

Solide bouwcombinatie

Een gezonde dosis ambitie in combinatie met veelzijdig vakmanschap dat vormt de solide samenwerking tussen Friso Bouwgroep uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Beide partijen werken vanuit hetzelfde perspectief aan de realisatie van het bouwproject in Leeuwarden. Friso en Koopmans hebben eerder samengewerkt aan grootschalige projecten zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Provinciehuis Fryslân, centrumplan Nieuw Zaailand in Leeuwarden. Onlangs  heeft bouwcombinatie de nieuwbouw van de Energy  Academy Europe in Groningen en het Raadhuisplein in het centrum van Drachten gerealiseerd. Uit deze samenwerkingen is gebleken dat beide partijen gedreven en zeer ambitieus zijn om een dergelijk bouwproject tot een succes te maken!

Stuur artikel door