Bouw van 5 energiezuinige starterswoningen voor jongeren door woningcorporatie Plavei in Didam

Woningcorporatie Plavei laat 5 starterswoningen in Didam bouwen

Begin 2022 is Didam 5 mooie sociale huurwoningen rijker. Op het terrein van de Schoolstraat 4 en 6 in Didam gaat TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede in opdracht van woningcorporatie Plavei 5 energiezuinige en duurzame houten starterswoningen bouwen. Deze woningen verhuurt Plavei met voorrang voor jongeren tot 23 én jongeren tussen de 23 en 28 jaar.

Start bouw woningen begin 2022

Om te starten met de bouw worden eerst 2 woningen gesloopt. Deze staan op het bestaande perceel van de Schoolstraat 4 en 6 en al geruime tijd leeg. Ze verkeren in een slechte technische staat, waardoor ze niet meer verhuurd kunnen worden. De verwachting is dat de sloop van de 2 woningen rond de jaarwisseling plaatsvindt.

Begin 2022 start de realisatie van de 5 houten woningen. De woningen worden gebouwd volgens het HOUTbaar HUIS concept van TBI WOONlab, waar Koopmans Bouw onderdeel van uit maakt. Deze woningen bestaan uit houten modules die onder ideale omstandigheden in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden gezet.  Bouwen met hout is een zeer duurzame bouwmethode. Door woningen industrieel te produceren, wordt het mogelijk sneller én goedkoper goede en duurzame woningen te bouwen. De voorbereidingstijd van dit soort woningen is iets langer, maar het voordeel is dat deze binnen enkele weken in elkaar gezet worden op locatie. De overlast voor omwonenden wordt hierdoor tot een minimum beperkt. 

Koopmans Bouw realiseert op dit moment een eigen moderne fabriekshal geWOONhout in Wehl. Dit zijn de eerste woningen die in deze nieuwe fabriek worden gemaakt.

Betaalbare starterswoningen

De vraag naar starterswoningen in de gemeente Montferland is groot en er is nauwelijks aanbod van betaalbare woningen. Voor starters in de gemeente is het lastig om een betaalbare woning te vinden. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken. Met deze woningen wordt ingespeeld op de vraag vanuit de markt naar snel meer woningen en duurzaam én betaalbaar wonen. Plavei kan deze woningen dan ook voor een betaalbare prijs verhuren aan starters in de woningmarkt.

Start verhuur najaar 2021

De verhuur van deze woningen start in het najaar van 2021. Plavei biedt de woningen aan via www.entree.nu. Om te reageren op de woningen moeten mensen ingeschreven staan bij Entree. De woningen worden met voorrang voor jongeren tot 23 en jongeren tussen de 23 en 28 jaar verhuurd.

Arjan, directeur-bestuurder van Plavei: ‘’In de huidige markt is het moeilijk voor starters om een betaalbare woning te vinden. Het is een mooi en betaalbaar plan voor starters die op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning. En dat ook nog eens in het centrum van Didam, dicht bij alle winkels en horecagelegenheden. Voor ons is het ook een mooie kans om ervaring op te doen met dit soort nieuwe concepten. En wie weet gaan we in de toekomst meer van dit soort woningen bouwen.’’ 

Stuur artikel door