Bouw 36 sociale huurwoningen Nieuwe Es in Hengelo gestart

Woningcorporatie Welbions en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep zijn gestart met de bouw van 36 sociale huurwoningen in de Nieuwe Es in Hengelo. Onlangs ondertekenden beide partijen hiervoor de gezamenlijke realisatieovereenkomst. Begin december gingen de eerste heipalen voor deze huurwoningen de grond in. Tevens startte Koopmans op dezelfde locatie ook met de bouw van 59 koopwoningen.

Energiezuinige huurwoningen

Op de plek van de Nieuwe Es stonden vroeger ook huurwoningen van Welbions. Met de realisatie van de eerste 36 sociale huurwoningen is er weer een stap gezet om er  een nog levendiger buurt met aantrekkelijke huur- en koopwoningen van te maken. De energiezuinige huurwoningen bestaan uit een begane grond en twee verdiepingen, waarvan de tweede verdieping wordt ingericht als zolder. De woningen krijgen twee of drie slaapkamers en een tuin met een houten berging. De verhuur start begin 2019. Belangstellenden dienen als woningzoekende ingeschreven te staan bij Welbions. Dat kan via de website woningnethengeloborne.nl. Zodra de woningen in de verhuur gaan, worden ze op WoningNetHengeloBorne.nl geplaatst.

Betaalbare koopwoningen

De 59 koopwoningen in de Nieuwe Es bestaan uit hoek- en rijwoningen in 5 verschillende types. Kenmerkend is de stoere en robuuste architectuur die volledig past in de wijk. De woningen worden compleet opgeleverd met vloerverwarming, zonnepanelen, een eigen berging en erfafscheidingen met het openbaar gebied.  Alle woningen worden zeer compleet opgeleverd inclusief keuken, sanitair en tegelwerk. Er zijn nog woningen te koop. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de makelaars van Nieuw Wonen Twente of op de website nieuwe-es.nl de beschikbare woningen checken.  Koopmans realiseert zowel de huur- als koopwoningen volgens haar eigen woonconcept. Kenmerkend voor deze woningen is de betaalbare prijs en een korte bouwtijd. De woningen hebben een afwerkingsniveau wat goed aansluit bij de wensen van een woningcorporatie en de particuliere kopers. 

Zonnepanelen en gasloos

Dit is de eerste fase van het project de Nieuwe Es dat totaal bestaat uit 70 huurwoningen en 159 koopwoningen. Alle woningen krijgen zonnepanelen en de sociale huurwoningen zijn gasloos. Ze worden niet meer aangesloten op stadsverwarming of gasnetwerk maar voorzien van warmtepompen. Voor de koopwoningen is dit een extra optie. Hiermee krijgt de Nieuwe Es straks een project met zeer duurzame woningen die volledig aan de huidige eisen van de tijd voldoen.

Nieuwe Es

De Nieuwe Es is een woonbuurt in de wijk Hengelose Es. Na realisatie is de Nieuwe Es een buurt met verschillende woonsferen. Van autovrij wonen aan het park, tot wonen met de auto voor de deur of aan de groene rand van het plangebied. Nieuwe Es ligt in de driehoek tussen 't Wilbert, groengebied Het Weusthag en nieuwbouwwijk het Medaillon. De bestaande woonomgeving is de laatste jaren grondig gerenoveerd en veranderd in een schone, veilige en gezellige wijk met alles bij de hand, zoals een winkelcentrum, scholen, sportvelden, tennisbaan, zwembad, kinderboerderij,  natuur en water.

Stuur artikel door