Aankondiging vertrek Hans Smit als directievoorzitter van Koopmans Bouwgroep BV

Na ruim 20 jaar Koopmans heeft Hans Smit besloten afscheid te nemen van Koopmans Bouwgroep. Met ingang van 1 september 2023 volgt Bertil Poelman hem op en zal Hans Smit samen met Herman van Ommen de directie van de dochteronderneming geWOONhout BV gaan leiden in de realisatie van hun duurzame groeiambities.   

“Het besluit om Koopmans te verlaten, was niet gemakkelijk. Na 20 jaar Koopmans heb ik in deze fase van mijn leven behoefte aan een andere werk/privé balans. Daarnaast wil ik ruimte creëren om de directie van onze dochteronderneming geWOONhout BV bij te staan. Op deze manier word ik in de gelegenheid gesteld een nog grotere bijdrage te kunnen leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van TBI. Het voelt nu als het juiste moment om te stoppen bij Koopmans, wetende dat ik een mooi bedrijf en geweldige medewerkers ga achterlaten. Vanaf de eerste dag dat ik Koopmans als organisatie leerde kennen werd ik gegrepen door de enorme gedrevenheid, het vakmanschap en de loyaliteit van de Koopmans collega’s. Het is een onvergetelijk avontuur geweest om zo’n lange episode onderdeel te zijn geweest van dit bedrijf. 

Ik ben content met de benoeming van Bertil Poelman als mijn opvolger en draag mijn rol met vertrouwen aan hem over. Bertil is een deskundig en toegewijd persoon met brede kennis van de bouw- en vastgoedmarkt die al diverse directiefuncties binnen de bouwbranche heeft bekleed. Hij deelt de visie en strategie van de organisatie en hij zal samen met het managementteam de marktpositie van Koopmans de komende jaren verder verstevigen. Tot slot spreek ik een grote dank uit naar alle medewerkers voor het vertrouwen en de samenwerking.” 

Afscheid Hans Smit
Voorzitter Raad van Commissarissen Harald van Keulen: “Hans heeft zijn besluit een stap terug te doen ruimschoots op tijd bij ons aangekondigd. Daardoor zijn wij samen in staat geweest een gedegen selectieprocedure te volgen en is er ruimte voor een zorgvuldige overdracht. Bijna 20 jaar heeft Hans Smit als directievoorzitter aan het roer gestaan van Koopmans Bouwgroep. Hij heeft sinds 2003, destijds met een omzet van € 103 miljoen, de basis gelegd voor de huidige Koopmans organisatie die inmiddels uit ruim 325 medewerkers bestaat en € 270 miljoen omzet genereert. Onder zijn bevlogen leiding heeft Koopmans zich kunnen ontplooien tot een innovatieve en ontwikkelende bouwer. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de oprichting van geWOONhout BV waarin kant-en-klare houten woningmodules voor de realisatie van duurzame grondgebonden en gestapelde woningen worden geproduceerd. Wij zijn daarom extra verheugd dat we hem hebben kunnen bewegen de komende jaren nog een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze duurzaamheidsdoelstellingen en de groeiambities van de activiteiten in geWOONhout BV.

De Raad van Commissarissen bedankt Hans Smit voor alles wat hij voor de organisatie heeft betekend. Zijn ondernemerschap, ambitie en passie hebben ervoor gezorgd dat Koopmans is uitgegroeid tot een gezonde, professionele en innovatieve bouwonderneming”. 

Het managementteam van Koopmans bestaat vanaf 1 september 2023 uit:

  • Bertil Poelman                 Directievoorzitter (statutair)
  • Melcher Groenendijk       Directeur (statutair)
  • Kristian Makkinga            Directeur Koopmans Projecten BV
  • Gerben van Nes               Adjunct directeur Koopmans Almere BV
  • Niels Welmer                    Adjunct directeur Koopmans Bouwservice BV
  • Melanie Stemerdink        Hoofd Transformatie & Renovatie
  • Joris Ebbinge                    Hoofd Woonconcepten

Stuur artikel door