56 nieuwe betaalbare huurwoningen in De Maander in Ede

Woonstede gaat 56 nieuwe huurwoningen bouwen op het voormalige Somaterrein in Ede. Het gaat om 28 appartementen en 28 rijtjeswoningen. Dinsdag 9 juli 2019 tekenden Woonstede en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep hiervoor de overeenkomst.

De Maander

Het voormalige Somaterrein wordt een nieuwe woonwijk. Bébouw Midreth gaat het grootste gedeelte van de nieuwe wijk bebouwen met vrije sectorwoningen. Met de woningen van Woonstede erbij, komen er in het totaal tussen de 113 en 118 nieuwe woningen. Het project heeft van Bébouw Midreth de naam 'De Maander' gekregen. Koopmans gaat de woningen voor Woonstede bouwen. Dit deelplan bestaat uit 28 appartementen en 28 grondgebonden conceptwoningen.

Breed aanbod

De woningen van Woonstede zijn verspreid over de wijk. Door de mix van eengezinswoningen en appartementen komen er in Ede weer nieuwe betaalbare huurwoningen bij voor zowel een- en tweepersoonshuishoudens, als voor gezinnen. En dat is hard nodig. Mensen moeten nu soms lang wachten op een woning.

Planning

Toekomstige huurders moeten nog wel een beetje geduld hebben. De bouw start in december van dit jaar en de laatste woningen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Stuur artikel door