Bouwen is teamwork, dus samenwerken is cruciaal

DE WERKWEEK VAN MARTIN VAN NIEUWENHUIJZEN - PROJECTVOORBEREIDER

‘Bouwen is teamwork, dus samenwerken is cruciaal. De beste samenwerking krijg je als iedereen doet wat hij of zij leuk vindt en goed in is. Ik heb zelf meer affiniteit met processen dan techniek. Dat heb ik uitgesproken bij Koopmans en daardoor mag ik me in projecten vaak wat meer op de voorkant focussen. Door samen te werken met een meer technische collega-werkvoorbereider kunnen we de taken goed verdelen. Dat is belangrijk. En afwisseling in mijn werk vind ik fijn. Gelukkig heb ik dat genoeg!

Maandag

Op maandag ben ik meestal aanwezig op kantoor in Enschede. Dat is makkelijk, omdat de meeste van mijn collega’s die dag op kantoor zijn. Vandaag heb ik overleg met de procesengineer die betrokken is bij het project, om te bespreken hoe we Systems Engineering nog beter kunnen toepassen. De rest van de dag gebruik ik om mijn eigen acties uit te voeren, omdat de andere dagen veel overleggen zijn.

Dinsdag

Ik verdeel mijn week het liefst zo, dat een dag volledig in het teken staat van één project. Op dinsdag lukt dat goed, omdat we standaard het projectteamoverleg hebben. Verder zit ik vandaag met inkoop om tafel, om de basis werkomschrijvingen te bespreken. Zodra die definitief zijn, kunnen we door met het strategisch inkoopplan. Ik ga op tijd naar huis, want op dinsdag neem ik standaard 3 uur ouderschapsverlof op. Fijn dat dat kan bij Koopmans!

Woensdag

Op één van de projecten waar ik de werkvoorbereiding voor doe, werken we samen met een andere aannemer. Op woensdag ben ik bij hen op locatie aan het werk. Zo kunnen we face-to-face zaken bespreken. De woensdag is dan ook volgepland met overleggen. Het projectteamoverleg en inkoop zijn hierbij de belangrijkste. Vandaag heb ik ook een afspraak met de projectcontroller, om de PER voor te bereiden.

Donderdag

Op donderdag ben ik op de bouwplaats van één van de projecten waar ik aan werk. Dat is makkelijk, omdat het projectteam daar ook is en je zo snel met elkaar kunt schakelen. Maar het zorgt soms ook voor de nodige afleiding. De donderdag staat momenteel in het teken van het ontwerp: de ene week zitten we met de architect en de constructeur en de andere week met de opdrachtgever. Zo kunnen we zo snel mogelijk het ontwerp definitief maken.

Vrijdag 

Omdat mijn week voor het grootste gedeelte uit overleggen bestaat, hou ik de vrijdag bewust vrij om mijn eigen acties te doen. Ik probeer er wel voor te zorgen dat ik op dezelfde plek ben als de rest van het projectteam.

Koopmans is een fijne plek om te werken. Door ons open kantoor krijgen we veel van elkaar mee en zijn we betrokken bij de projecten en bij elkaar. Door de goede mix tussen jonge en ervaren collega’s hebben we bovendien het beste van twee werelden. Al kunnen we die verbinding soms nog meer uitbuiten. We hebben de neiging om ons veel te focussen op ons dagelijkse werk. Dat is goed, want de dingen die moeten gebeuren, moeten gebeuren. Dat wordt ook van je verwacht: dat je doet wat er is afgesproken. Maar soms mogen we wat meer buiten de scope van onze projecten kijken. Zodat we niet alleen goed zijn in wat we nu doen, maar dat we ook goed blijven in de toekomst.'

Wil jij ook aan de slag bij Koopmans?

Bekijk onze vacatures

Op moment van schrijven was Martin projectvoorbereider. Inmiddels vervult hij de rol van projectcoördinator.
Benieuwd wat dat inhoudt? Lees het hier.