Joost Smelt - BIM regisseur

“Koopmans is een partij die goed mee kan doen met de grote BIM-ers; een partij die impact kan maken in BIM-Nederland. Als je ons vergelijkt met andere bedrijven in onze sector, dan durf ik wel te stellen dat wij op een hoog niveau van engineering zitten. Ik ben dan ook blij dat ik bij Koopmans mag werken als BIM regisseur en een bijdrage kan leveren aan die status.

Dat Koopmans onderdeel is van TBI maakt in die zin ook verschil. Er is veel contact tussen de verschillende TBI-ondernemingen, zeker op het gebied van BIM, zodat we veel van elkaar kunnen leren en samenwerken. Daarnaast geeft TBI ook een bepaalde (financiële) zekerheid, waardoor we veel grote(re) projecten kunnen doen en momenteel meer dan genoeg werk hebben.

Aan Koopmans specifiek vind ik vooral de cultuur erg prettig. Ik omschrijf Koopmans als een modern bedrijf met familietrekjes. Die familietrekjes zie je vooral terug in hoe mensen met elkaar omgaan: iedereen stelt zich collegiaal op en is makkelijk benaderbaar. Het moderne zit hem vooral in de goede (basis)structuur van de organisatie, de beperkte aanwezigheid van hiërarchie en de voldoende aanwezige praktische voorzieningen als flexplekken, een mobiele telefoon van de zaak en waar nodig een leaseauto.

Maar ook voor zaken als zelfontplooiing is genoeg ruimte. Dat geldt voor het volgen van cursussen en/of opleidingen, maar ook worden goede ideeën omarmt. Als je een goed idee hebt, wordt er zeker gekeken naar of en hoe dit verder uitgewerkt kan worden. En wat ik nu ook als prettig ervaar, is dat je wat spelingsruimte hebt als het gaat om de grenzen van je functie. Dat geeft een hoop vrijheid, maar vraagt ook om een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid. Dat is aan het begin best eng en wennen; ik had veel de behoefte om dingen te laten checken. Maar nu vind ik het fijn dat ik die ruimte krijg, omdat ik zo mijn eigen werkweek kan invullen.

Formeel gezien zijn al mijn werkzaamheden gericht op het ontwikkelen van modellen. Ik haal informatie op bij alle leden van het projectteam en creëer zo één bron; één model waar alle informatie wordt opgeslagen. Vervolgens ben ik ook degene die de benodigde informatie aanlevert aan bijvoorbeeld een werkvoorbereider of projectleider. Maar Koopmans staat zeker open voor meer dan dat. Zolang je kunt bewijzen dat je goed bent in wat je doet en weet waar je het over hebt, kun je veel pionieren en aftasten waar je nog meer een bijdrage kunt leveren. Ik hoop dat dat bij alle bedrijven normaal is, maar bij Koopmans is het dat zeker. Ik zie dan ook genoeg kansen en mogelijkheden om nog een hele tijd te blijven.”

Ook aan de slag bij Koopmans?

Check onze vacatures