Woningbouw

Ruimte creëren voor mensen

Het mooie van weggaan, is thuiskomen. Wij realiseren ons dat een huis een thuis moet zijn, waarin je prettig moet wonen. De medewerkers van Koopmans Bouwgroep ontwikkelen, bouwen en onderhouden woningen voor jong en oud! Of het nu gaat om nieuwbouwrenovatie of transformatie; ons belangrijkste uitgangspunt is een ruimte te creëren waar mensen zich thuis voelen. Voor de realisatie van koop- en huurwoningen, zowel laagbouw als hoogbouw, zetten we onze efficiënte en effectieve bouwmethodes in. Maar wij vinden het veel belangrijker om voor de realisatie goed te kijken naar de wensen van de bewoners. Daarvoor zoeken we de bewoners op in hun eigen omgeving, maar ook benutten we de expertise en kennis van onze opdrachtgevers, zoals de woningcorporaties. Hierdoor kunnen wij een uitgekiend plan voor nieuwbouw, renovatietransformatie of onderhoud maken om zo de juiste ruimte te creëren voor de bewoners. Want daar doen wij het voor… Die tevreden bewoner na afronding van een project.

Onze concepten

Een ruimte creëren waar mensen zich thuis voelen…Dat doe je door te onderzoeken en aan te voelen wat de markt vraagt: de woonconsument aan de ene kant en de corporaties, beleggers en ontwikkelaars aan de andere kant. Belangrijk daarbij is een goede samenwerking met alle partijen. Door alle kennis, ervaringen en krachten te bundelen kom je uiteindelijk tot mooie resultaten en unieke woonconcepten.

Mooie voorbeelden zijn de duurzame woonconcepten die we met TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep binnen het TBI WOONlab hebben ontwikkeld. Met het consumentgerichte woonconcept lekkerEIGENhuis kunnen we inspelen op de groeiende vraag naar nieuwbouwwoningen in het middensegment van de markt. Voor een goedkope woning, vooral geschikt voor de sociale huur en starters in de koopmarkt, is het concept beterBASIShuis zeer geschikt. Voor beide woonconcepten geldt dat consumenten hun woning op smaak kunnen maken.  Met het unieke woonconcept HOUTbaar zorgt TBI WOONlab voor circulariteit in de woningbouw, op een schaalbare, haalbare en betaalbare manier.  Dit zijn remontabele bouwsystemen in hout, die opschaalbaar zijn naar industrieel niveau om grote aantallen betaalbaar te kunnen produceren. 

Excellent keurmerk

De woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis van het TBI WOONlab zijn officieel gecertificeerd door de onafhankelijke Stichting Excellent Conceptueel Bouwen (SECB). Nog niet eerder werden in de bouwsector aan twee concepten uit één organisatie dit kwaliteitskeurmerk toegekend. Voor de klant is het keurmerk een garantie dat er daadwerkelijk geleverd wordt wat wordt beloofd.