Onze concepten

Een ruimte creëren waar mensen zich thuis voelen…Dat doe je door te onderzoeken en aan te voelen wat de markt vraagt: de woonconsument aan de ene kant en de corporaties, beleggers en ontwikkelaars aan de andere kant. Belangrijk daarbij is een goede samenwerking met alle partijen. Door alle kennis, ervaringen en krachten te bundelen kom je uiteindelijk tot mooie resultaten en unieke woonconcepten.

Concepten voor nieuwbouwwoningen

Mooie voorbeelden zijn de duurzame woonconcepten die we met TBI-ondernemingen ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep binnen het TBI WOONlab hebben ontwikkeld. Met het consumentgerichte woonconcept lekkerEIGENhuis kunnen we inspelen op de groeiende vraag naar nieuwbouwwoningen in het middensegment van de markt. Voor een goedkope woning, vooral geschikt voor de sociale huur en starters in de koopmarkt, is het concept beterBASIShuis zeer geschikt. Voor beide woonconcepten geldt dat consumenten hun woning op smaak kunnen maken. Naast deze twee concepten voor kleine en grote series is er een uniek concept voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen: mooiGROOThuis. Het meest recente woningbouwconcept basisTHUIS is ontwikkeld om een thuis te creëren voor statushouders, mensen die in Nederland mogen blijven, maar voor wie nog geen huisvesting beschikbaar is.

Renovatieconcepten

Het Renovatiekompas geeft in 10 minuten inzicht in de kosten en opbrengsten van een renovatie- of groot onderhoudsproject. In deze gratis online rekentool zijn alle beschikbare data en variabelen verwerkt op het gebied van techniek, duurzaamheid, veiligheid etc. van 30 verschillende (bestaande) woningtypologieën waarin de huidige woningmarkt is ingedeeld. Van rijtjeswoningen gebouwd voor 1945 tot galerijwoningen uit de jaren ’90. De gebruiker hoeft alleen maar het project en variabelen in te voeren, waarna een overzichtelijk rapport verschijnt. BETER OP DE METER is een betaalbare en duurzame oplossing voor de renovatie van woningen. In vijf werkdagen een woningrenovatie met 80% energiereductie voor € 30.000,- per woning. Hiermee bieden we woningcorporaties betaalbare en efficiënte oplossingen en de bewoners krijgen meer wooncomfort en zien hun energielasten omlaag gaan. BETER OP DE METER is speciaal ontwikkeld voor rijwoningen, portiekwoningen en galerijflats.

Excellent keurmerk

De woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis van het TBI WOONlab zijn officieel gecertificeerd door de onafhankelijke Stichting Excellent Conceptueel Bouwen (SECB). Nog niet eerder werden in de bouwsector aan twee concepten uit één organisatie dit kwaliteitskeurmerk toegekend. Voor de klant is het keurmerk een garantie dat er daadwerkelijk geleverd wordt wat wordt beloofd.