Dennis van Kranenburg – senior projectmanager

‘Ik kom uit de TBI-familie, want voordat ik bij Koopmans kwam werken heb ik 20 jaar bij J.P. van Eesteren (en Heijmerink) gewerkt. Ik kwam tijdens mijn toenmalige projecten al in contact met Koopmans. En als ik heel eerlijk ben, ben ik momenteel bij Koopmans beter op mijn plek dan ik hiervoor was. We werken met korte lijnen en je krijgt veel vrijheid in je werk. TBI zegt graag dat ze “Ondernemerschap aan de basis” als werkhouding gebruikt richting de ondernemingen. Maar bij Koopmans geldt dat ook binnen de projectteams.

De matrixorganisatie was voor mij de voornaamste trigger om de overstap naar Koopmans te maken. Alles draait om het project, de verantwoording voor dat project ligt bij het projectteam, waarbij de projectverantwoordelijke zelf ook deel uitmaakt van het team. We werken niet meer van afdeling naar afdeling. We werken in een team, waarin iedereen zijn of haar eigen rol heeft.

Teamwork is volgens mij mensen verantwoordelijk maken en houden voor zaken. Je moet taken en werkzaamheden verdelen binnen een team. Dat kan het best als je verschillende typen mensen hebt met hun eigen competenties. Laat de mensen binnen het team vooral het werk doen waar ze goed in zijn, waar hun kracht ligt. Hoewel het in de bouw altijd draait om teamwork, wordt dit binnen het team zelf vaak onderschat. Een goed samengesteld team kan een project namelijk echt tot een succes maken. En als je van elkaar weet hoe je in de wedstrijd zit, kun je daar ook open over communiceren en zul je uiteindelijk samen het beste resultaat halen.

Een andere belangrijke reden waardoor ik voor Koopmans heb gekozen, is dat we een ontwikkelende bouwer met lef zijn. Doordat teamwork er bij ons zo ingebakken zit, maken we maximaal gebruik van de kennis van het team. In het bijzonder van de kennis van de uitvoering. Doordat we die al in het voortraject inzetten, halen we maximale winst. Je verdient je geld in het voortraject.

Innovatie staat aan de basis van waarom we dergelijke zaken op een bepaalde manier doen. Dat kan gaan om grote dingen, zoals het aanpassen van een gevelontwerp, maar juist ook om kleine dingen. Als je maar mee mag denken vanaf het begin, dan is bijna alles mogelijk.

We mogen trots zijn op wat we doen. Menig bouwer zal jaloers zijn op wat voor projecten wij kunnen neerzetten. Met name op hoe we dat doen met relatief kleine teams. Maar wat we ook doen en welke innovaties ook worden geopperd, het bouwen moet voorop staan. En dat staat het bij Koopmans.’

Ook zin in een mooie uitdaging bij Koopmans?

Bekijk onze vacatures

Neem contact op met Dennis