Dennis Nijland - Werkvoorbereider

‘Ik merkte tijdens mijn stage in 2010 al hoe Koopmans voorop liep in digitaal werken. Ik heb na mijn schooltijd eerst ergens anders gewerkt, maar de band met verschillende Koopmans-collega’s bleef goed. Zo goed, dat ik, toen ik de kans kreeg, direct bij Koopmans ben komen werken. Ik vond al dat Koopmans heel digital minded was, maar nu ik vergelijkingsmateriaal heb weet ik het zeker.

Iedereen zegt dat ze werken met BIM modellen, dat ze hun werkwijze daarop aanpassen. Dat blijkt in de meeste gevallen toch tegen te vallen. Wij horen juist heel vaak: ‘Wat jullie doen is echt van een ander niveau’. Daar ben ik trots op. Dankzij de korte doorlooptijd van onze woonconcepten kunnen we daar veel proberen. Werkt het, dan passen we het ook op onze andere projecten toe.

Ik ben begonnen als werkvoorbereider op de woonconcepten, maar ik zocht na verloop van tijd meer uitdaging in mijn werkzaamheden. Sinds ik dat heb aangegeven, word ik ingezet op andersoortige projecten. Wel nog steeds projecten met een relatief korte doorlooptijd. Dat vind ik juist heel tof. Variatie in projecten geeft variatie in je werk én variatie in projectteams. Verschillende collega’s kijken toch weer op een andere manier nar hun werk. Daar leer je van en wordt je beter van als werkvoorbereider.

De grootste uitdaging voor een werkvoorbereider is tijd. Het is druk in de bouw, wat betekent dat de werkdruk hoger ligt dan we gewend zijn. Bovendien is ons werk “verder” dan de daadwerkelijke bouw. Daardoor kan het voorkomen dat de uitvoerder belt over iets wat jij voor je gevoel al heel lang geleden hebt gedaan. Je moet dus snel kunnen schakelen. Om dat wat te vergemakkelijken zorg ik zelf voor dat ik zo’n 2 tot 3 dagen op de bouw ben. Dan is het projectteam zoveel mogelijk bij elkaar en kunnen we makkelijk overleggen.

Werk is niet alles bij Koopmans. We hebben een goede balans tussen professioneel zijn in ons werk en een gemoedelijke werksfeer onderling. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld KYT – het Koopmans Young Talent netwerk. Door die activiteiten zie je eens wat anders dan de techniek. Krijg je een andere kijk. Dan ontwikkel je je ook. Niet in je vak, maar juist in de breedte.

Tuurlijk zou ik Koopmans aanraden. Ik mag mooie projecten doen. Ik krijg vrijheid, mogelijkheden. Ik kan me ontwikkelen. Als je capaciteit hebt, kun je zoveel als je wilt. Maar je moet het wel komen halen.’

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures

Neem contact op met Dennis