De dag van Bas, hoofduitvoerder bij Koopmans

Bas is hoofduitvoerder bij Koopmans. Hij is al 18 jaar in dienst en heeft veel voorbij zien komen: een appartementencomplex in Zutphen, het marktcentrum in Drachten en een renovatie van de Hengelose Es. Momenteel zit hij op Cruquius Binnenbocht in Amsterdam. Een complex en langdurig project, waarbij in 2,5 jaar 157 appartementen gerealiseerd moeten worden. Hoe ziet zijn dag eruit?

‘Ik vertrek elke ochtend om half 6 vanaf de Poppe in Markelo. Daar pik ik Jeroen op, een van de uitvoerders op het project. Het is fijn dat we met z’n tweeën zijn, dan kunnen we om-en-om rijden. Dat scheelt toch. Half 6 is vroeg, maar het voordeel is dat je dan ook op tijd naar huis kunt. En dan kan ik gezellig met mijn vrouw en kinderen eten.

Het is woensdag vandaag, een relatief drukke dag. Op dinsdag, woensdag en donderdag is het hele projectteam in Amsterdam. We hebben een van de gebouwen die gerenoveerd gaat worden ingericht als kantoor. Fijn dat het kan, want nu kunnen we makkelijk allemaal aanwezig zijn. Een bouwkeet is meestal toch wat krap met z’n allen.

We beginnen de dag altijd met een kopje koffie. We gaan nooit gelijk aan het werk. Ook tussen de middag eten we samen een broodje. Gewoon om even niet met het werk bezig te zijn. We praten dan ook niet over het werk. En telefoons zijn verboden.

Project Cruquius bestaat uit twee deelprojecten: Sigma en Binnenbocht. Ik ben eindverantwoordelijk voor Binnenbocht. Maar ook dat project bestaat weer uit drie delen: De Bocht, 2Peer en De Loods. De Loods gaan we pas als laatst bouwen, dus we zijn nu met twee gebouwen bezig. Op die twee gebouwen zitten twee uitvoerders. Zo kunnen we de taken goed verdelen. Al heb ik wel de neiging om veel buiten te willen regelen. Dat moet ik nog even afleren. Dat is van hen en daar moet ik afblijven.

We zitten nog relatief aan het begin van het werk. Dat is een drukke periode, waarin veel geregeld moet worden. Inkoop is een heel belangrijk thema. Maar ook het transport en materiaal is essentieel. Daar wordt nog wel eens wat vergeten en dan moeten we het later rekenen als meerwerk. Dat is zonde, want het is duurder. Gelukkig wordt je bij Koopmans als uitvoerder vroeg in het project betrokken.

Vandaag ben ik veel in overleg. Ik heb een werkoverleg met de werkvoorbereiding en zit om tafel met inkoop over de inkoopstrategie en het inkoopplan. In de tijd die overblijft maak ik het veiligheidsplan up-to-date. Dit is een groot project, dus er zijn veel zaken waar we aan moeten denken als het gaat om veiligheid. Gelukkig krijgen we bij Koopmans de mogelijkheid om daarin te investeren. Veiligheid staat immers op 1.’

Ook zin in een mooie uitdaging bij Koopmans?

Bekijk onze vacatures