Wethouder slaat eerste paal Square Amsterdam

12 feb 2015

Donderdag 12 februari 2015 heeft wethouder Laurens Ivens, Bouwen en Wonen Gemeente Amsterdam, de eerste paal geslagen van het project Square op de Kop Zuidas in Amsterdam. Koopmans realiseert hier in opdracht van Wonam een woongebouw met 111 huurwoningen (middensegment), bestaande uit 2- en 3-kamerappartementen en op de begane grond horeca. Wonam is een jonge woningbouworganisatie, die zich specifiek richt op de groeiende vraag naar middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam.

Ontwerp en realisatie

Het ontwerp van Square is van de hand van Levs Architecten uit Amsterdam. Square is een carré-vormige compact gebouw van vijf tot acht verdiepingen rondom een groen binnenhof. Grote balkons, geprofileerd metselwerk, een 7 meter hoge colonnade aan het plein en een verdiepingshoogte van 3 meter geven het gebouw een robuuste uitstraling dat past in de stijl van de omliggende bebouwing. Ook het interieur van de appartementen is in de traditie van de vooroorlogse woningbouw verzorgd en hoogwaardig. Zo zijn er kasten in het interieur als vaste meubels mee ontworpen. Alle appartementen hebben een moderne keuken en badkamer, en een mooi balkon aan de monumentale gevel.

Betaalbare huurwoningen

De middensegment huurwoningen in Square voorzien in de groeiende behoefte aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam. De gemiddelde huurprijs in Square bedraagt €850,- en zal dus vooral young professionals aantrekken. Ook de locatie binnen de Ring en toch in Zuidas, aan de rand van de Rivierenbuurt en met NS/Metro Station RAI op loopafstand, maakt het tot een zeer aantrekkelijke locatie voor deze doelgroep. De verhuur start in het tweede kwartaal van dit jaar.